Michelle Visage egy 49 éves, New Jersey-ben született nő, aki holnapután tölti be a kerek ötvenet, akinek az igazi vezetékneve Shupack, és aki önéletrajzában azt írja, hogy ír és magyar felmenőkkel rendelkezik. Íme egy friss kép az Instagramjáról, amit a múlt éjjel tartott Emmy-gáláról posztolt.

Michelle Visage azért támaszthat neki most egy Emmy-díjat irdatlan dekoltázsának, mert nyolc éve ő az egyetlen úgynevezett biológiai nő és a címszereplő mellett az egyetlen állandó zsűritag a RuPaul's Drag Race című travivetélkedőben, ami most végre valahára megkapta a legjobb realityversenynek járó Emmyt, maga mögé utasítva olyan műsorokat, mint a The Voice nevű éneklős tehetségkutató, ami eddig négyszer nyert, vagy az Amazing Race című utazós reality, ami tízszer.

A Drag Race Emmy-díja azért számít mérföldkőnek az Emmyk, illetve úgy általában a díjkiosztók történetében, mert soha ilyen rangos díjat nem kapott még semmilyen olyan műsor/film/alkotás, ami a transzvesztitákat, illetve a nőnek öltözéssel foglalkozó meleg férfiakat állítja a középpontba. Bár a házigazda/-asszony RuPaul már háromszor nyert Emmy-t a műsor vezetéséért, a vetélkedőt magát most először ismerik el a legjobbként.

Amint azt a műsor rajongói jól tudják, a RuPaul's Drag Race 2009 februárjában indult a nem túl ismert Logo nevű csatornán, és idén tavasszal a tizedik évad ment le belőle, immár a VH1-on. Gyakorlatilag példátlan, hogy egy műsor egy teljes évtizeden keresztül évről évre egyre népszerűbb és növeli a rajongótáborát, de a Drag Race-szel ez a helyzet. Mi itt a Velveten az ötödik évad végén éreztük először úgy, hogy ezt most már a mi olvasóinknak is látniuk kell, és most újabb öt év elteltével olyan elismerést kapott ez a zajos online rajongótáborral rendelkező vetélkedő, amiről akkor még álmodni sem lehetett.

A műsorban feltűnt előadóművészek közül rengetegen elképesztő karriert futottak be ahhoz képest, hogy tíz évvel ezelőtt még gyakorlatilag nulla esélye volt egy travinak arra, hogy a szórakoztatóipar fősodrában érvényesüljön. Íme néhány példa:

  • Courtney Act a fergeteges bevonulás után most télen megnyerte a brit Celebrity Big Brothert;
  • Trixie Mattelnek és Katya Zamolodchikovának saját tévéműsora lett a Viceland nevű csatornán;
  • Bradley Cooper új filmjében, a Csillag születikben Lady Gaga oldalán feltűnik Shangela Laquifa Wadley;
  • a Netflixen hamarosan megjelenik Alyssa Edwards saját realityje;
  • két egynevű travi pedig modellként kapott hírnevet: Pearlt Madonna kozmetikumainak kampányához, Milket pedig egy Marc Jacobs-kampányhoz kérték fel.

A többi Emmy-díjról az Indexen olvashat összefoglalót, és ha ön még nem látott egy percet sem a Drag Race-ből, mert úgy érzi, hogy ez nem önnek szól, talán érdemes tennie egy próbát. Íme egy vicces videó arról, hogy az idősek mit szólnak a travik produkcióihoz.