Szerda délelőtt az RTL sajtótájékoztatóján jártunk, hogy megtudjuk, milyen új műsorokkal jelentkezik a csatorna a tavaszi időszakban, és arról is tájékozódtunk, hogy a már jól ismert programoknak, mi lesz a jövőjük. Például kicsit felfrissül és új időpontra kerül a Gyertek át!, de ennél is látványosabb lesz a változás, ami a Barátok közttel történik. A napi sorozatnál ugyanis olyan technikai újítást vezettek be január első hetétől, ami nemcsak a látványvilágra, de az egész sorozatra hatással lesz – legalábbis ezt mondta nekünk Szerencsés Gabriella, kreatív producer, és Varga Izabella, színésznő.

Mint kiderült, 2019-ben már a legmodernebb, 4K technológiával, forgatják a sorozatot, ezzel pedig a jelenleg legrégebbi magyar napi sorozat lesz az első, amit itthon így vesznek fel. 

Akkor most szebb lesz kép? Nagyobb lesz a Vili bácsi feje? Vagy mi van? Mire jó ez?

Teljesen megváltozik a kép és a dinamika, olyan lesz mintha egy amerikai heti sorozatot néznének a tévézők. Az új technológiával közelebb kerülünk a színészkehez, így a néző sokkal jobban belekerül a jelenetbe

– magyarázta Szerencsés Gabriella, aki azt is hozzátette, hogy a vizuális változás a történetre is hatással lesz.

Sokkal mozgalmasabb jeleneteket lehet így csinálni és ennek köszönhetően a sztori elmesélése is változni fog, filmesebb lesz.

Berögzött szokások, szevasztok!

Varga Izabella, azt hogy a kamera közelebb került hozzájuk, színészekhez úgy jellemzi, hogy az új technikával a veséjükbe látnak. Emiatt pedig a szereplők munkája is változik kicsit, hiszen ahogy a színésznő fogalmaz:

Laikusként nehéz elképzelni, de teljesen más munkát igényel ez az új felállás. Például bizonyos dolgokról, amik rutinná váltak az elmúlt 21 év során, le kell szoknunk. Persze ez az átmenet nem könnyű, de az új dolgokban annyi lehetőség van, hogy ezért érdemes most küzdeni.

Így magyarázta a változást a sorozat dr. Balogh Nórája, aki azt is hozzátette, ez az új helyzet nagyon motiváló és izgalmas színészi szempontból.

Ám, hogy ezek a nagy szavak mit is jelentenek valójában, az nyilvánvalóan a sorozatból derül majd ki.