2019 eddigi legszórakoztatóbb sikersztorija a hazai Instagram-közösségben egyértelműen Kajdi Csabáé. Ha önnek ismerős a név, az nem véletlen: az övé a Visage Modellügynökség, ha ő nincs, akkor valószínűleg Mihalik Enikőt sem ismeri ma az egész világ. Tavaly év vége felé kezdett el ő videókat, úgynevezett Insta Storykat posztolni, és úgy látszik, egyre többen ráéreznek arra a humoros, egyedi hangvételre, ami az önmagát Cylának becéző anti-influenszer sajátja. Kajdi Csaba még alig ért be a múlt szombat este a Story Gálára a Szépművészeti Múzeum előcsarnokába, amikor a Velvet Kommandó máris letámadta. Két fotó, négy kérdés és négy válasz fért bele, aztán ça y est!

Jelenleg kb. 23-24 ezer követőd van az Instagramon. Hánynál álltál, amikor ráálltál a videók rendszeres posztolására?

Amikor elkezdtem októberben, még csak 2500 volt.

A népszerűséged kulcsa minden bizonnyal a humor. Magadat is kifigurázod, de a szinte mindenki mást is...

Ez egy kis fricska ennek a világnak, amiben mozgunk és élünk. Ez egy vicc, egy poén – ha valaki ezen megbántódik, akkor… akkor megbántódik, ez van. Szerintem hiányzik egy ilyen fajta véleménynyilvánítás ma Magyarországon, mert úgy képzeljük el a celebvilágot, illetve ezt az egész közeget, hogy mindenki mosolyogva udvarol a másiknak és mindenhez jópofit vág. Miközben nem feltétlenül kell ezt csinálni, ha nem érezzük így.

Ki volt a leghíresebb ember, akivel találkoztál valaha az életben? Egy modellügynökség vezetőjeként nyilván rengeteg mindenkivel összehozott a sors.

Elég sok ilyen eset volt! Egyszer például a Pirelli-naptárnak voltam az ötvenedik évfordulóján Milánóban, és ott volt egyben az összes szupermodell a Claudia Schiffertől a Kate Mossig, aki valaha szerepelt ebben a naptárban. Tavalyelőtt pedig Mihalik Enikő szerepelt egy Mundruczó-filmben, a Jupiter holdjában, és ezt a filmet bemutatták Cannes-ban. A Cannes-i filmfesztiválon nagyon sok celebrityvel találkoztam, rengeteg világsztár volt ott.

Ennyit a külföldi hírességekről, nézzük a hazaiakat! Mit szóltál a Story Gálán felvonultatott ruhákhoz?

Én majdnem minden outfiten jókat derültem, óriási, tényleg! Alíz csodaországban, Hamupipőke, ilyenekben vagyunk. Anyukám olasz barátnője nézte az Insta Storymat, és mivel nem ért magyarul, azt állapította meg, hogy farsangi bálon vagyok... De azért Eleni Korani tetszett nagyon, aki egy kanárisárga Szegedi Kata-ruhát viselt, ami nagyon szép volt. Illetve Rábaközi Andrea ruhája nagyon szexi volt, egy igazi estélyi ruha. Én mindenesetre arra figyeltem fel, és ezt egy Insta Storymban mondtam is, hogy nálunk összekeverik az estélyt, a koktélpartit, minden ilyen eseményt, és mindenki szeret Sissinek öltözködni ilyenkor. Valószínűleg mert a kommunizmussal kimaradt olyan ötven év öltözködési kultúra, és amikor eljönnek az emberek egy ilyen eseményre, akkor úgy érzik, hogy menjünk vissza oda, ahol abbahagytuk. Úgyhogy mindenki Sissiben van, abroncsszoknyában, húzzák-vonják a nagy brokátokat. Itt hozzatátenném, hogy ha jól emlékszem Vasvári Vivien megjelent egy estélyi ruhában, majd átöltözött egy kis koktélruhába. Ilyet egy menyasszony csinál az esküvőjén. Azért ez elképzelhetetlen számomra, hogy mondjuk Cate Blanchett megérkezik az amfAR gálára egy Dior ruhában, majd átöltözik egy kényelmes kis Karen Millen koktélruhába...

Cylaszótár kezdő követő/rajongóknak

  • Cyla = Csilla, azaz maga Kajdi Csaba
  • Sanyi = Kajdi Csaba kutyája, Sándor
  • ça y est! = [ejtsd: szájé] kb. ennyi!, ennyike!
  • taka! = takarodó! (vagy takarodj!)
  • felveszi a sertésjelmezt = elhízik
  • kani = vonzó férfi, kan
  • rémkoppantó = csúnya (a The Tommyknockers című Stephen King-regény magyar címe nyomán)
  • púposkodik = őszintén szólva ezt mi se értjük kristálytisztán
  • katt a bióba! = [eredetileg:] kattints az instagramos bemutatkozásban elhelyezett linkre, de a cylapercekben elköszönés gyanánt szokott előfordulni

Frissítés!

Nem sokkal a cikk megjelenése után Kajdi Csaba Instagramján a következő poszt jelent meg.