Február 17-én, vasárnap este "megszületett" a Való Világok első női győztese. Persze, ha azt vesszük, hogy ez már Powered by Big Brother, akkor nincs itt semmi érdekes, semmi valóságshow-történelmi mérföldkő, mivel az Első Big Brothert BB Évi nyerte, ugye. De mivel a köznyelvben is VV-ként, Való Világként van jelen a műsor így teljesen helyén van kezelve Zsuzsu győzelmének felnagyítása. De tényleg azért nyert, mert nő, mert végre kellett egy ember, aki megtöri a pasik által uralt VV-győztesek sormintáját? Gyorselemzés.

Ha Való Világról van szó, akkor az emberek jelentős részének a legendás Alekoszos, Baukó Évás, Olivéres, Bécis, Jerzys 4. széria, aztán a Knapp VV5 Attila által taktikusan megnyert évad, , illetve a helikopterezéssel berobbant Aureliós VV6 ugrik be. Plusz Majka, Oki, egyeseknek még Segal, Indián, Elvis és Kismocsok is ismerős lehet, de komplett évadokat nézve az említett 4, 5 és 6. VV volt az, ami nagyon megmaradt mindenkinek. Bár az azokat követő évadokból is fel lehet idézni karaktereket, valahogy elmaradt a katarzis. Ez talán a győzteseknek is betudható. A VV7 győztese Robin lett, aki a surranó pályán érkezve győzött. A VV8-at pedig Soma nyerte, aki szintén nem volt a széria motorja. És akkor most itt van Zsuzsu.

Az egész VV9-ben volt egy kettősség. Többször is ki volt hangsúlyozva, rá volt erősítve, hogy a villa két táborra szakadt: voltak a szív bajnokai, akik ellen a taktikusok a küzdöttek. Az előző években nem nagyon volt jellemző, hogy valakik ilyen szinten kombináljanak, trükközzenek a jelekkel, sőt, direkt szavazategyenlőségre készülve már a villamesteri címmel járó döntési lehetőséggel is. Ezt hozta VV Roli, akit akár a széria VV Attilájának, illetve VV Péterének is lehetne nevezni. Csak épp nem nyerte meg. Az utolsó körben elszámolta magát, elkezdett a nézők felé kommunikálni, pedig meg tudta volna oldani, hogy ő kimaradjon a döntő előtti párbajból, hogy Hunorral megbeszéli, hogy Gregre rakják a zöld kendőt, aki nagy valószínűséggel Hunort vitte volna ki. de ez most mellékes. A taktikázással szemben pedig ott volt a szívből játszó csapat: Reni, Greg és Zsuzsu.

Előbbi kettő túl harsány volt ahhoz, hogy az elmúlt két évadban egy Robint és egy Somát győzelemre juttató közönség igazán megszeresse őket. Így a döntőre csak annyi kérdés maradt, hogy akkor Hunor, a szép, de sok vizet nem zavaró fiú, vagy a kicsit bolondos Zsuzsu lesz-e a győztes; hogy a villalakók által szobanövénynek csúfolt srác vagy a valóságshow-történelmet író, szívből játszó "színésznő" kapja a 36 milliót.

Most már tudjuk, hogy Zsuzsu nyert. Reality-mérföldkő ide vagy oda, ennek igazából így kellett lennie, mert VV Zsuzsu volt a széria VV Aureliója. Ne a helikopterezésre gondoljunk, hanem arra, hogy mind a ketten sírtak, ha sírniuk kellett, buliztak, ha úgy volt kedvük, mindig ott voltak a történések középpontjában, kicsit idegesítőek is voltak, de alapvetően szerethető figurákként lehetett őket elkönyvelni.

Ön mit gondol arról, hogy VV Zsuzsu nyerte a Való Világ 9-et?