A 2019-es Oscar magyar vonatkozása, és egyben botránya, hogy az In Memoriam részben nem emlékeztek meg Andy Vajnáról. Vajna Tímea meg is jegyezte, hogy ő ezt nem fogja csak úgy annyiban hagyni. A Mindenki című rövidfilmért Oscar-díjat nyert Deák Kristóf szerint komoly malőr lehetett, hogy ez megtörtént. Koltai Lajos, a díjak sorsáról döntő 7000 fős bizottság tagja is így vélekedett.

Most Arnold Schwarzenegger is kifejtette véleményét az ügyben. Twitteren azt írta, hogy ez volt az eddigi legjobb Oscar, amit valaha látott. Gördülékenyen ment az egész, a beékelt műsorszámok, fellépések is jók voltak. Szinte tökéletes volt az egész. Akkor lett volna hibátlan a show, ha nem felejtenek el megemlékezni pár igen fontos hollywoodi figurára.

Természetesen feldühít, hogy kihagyták Andyt a megemlékezésből. Egy úttörő producer volt, aki megmutatta, hogy független filmesek is tudnak csinálni olyan nagyszabású kasszasikereket, mint a Rambo, a Tombstone - A halott város, Az emlékmás, a Terminátor 2. - Az ítélet napja, és még sorolhatnánk. Az ő filmjei több ezer munkát/munkahelyet biztosított évtizedeken át.

Schwarzenegger posztját itt lehet megtekinteni. A színész eljött Andy Vajna magyarországi temetésére is, ahol beszédet is mondott, melyben az is elhangzott, hogy Vajna egy igazi akcióhős volt.

(Címlap- és borítókép: Ajpek Orsi / Index)