Puskás Petiről legutóbb azt írtuk, hogy már nincs együtt barátnőjével, Eke Angélával. Még ezt megelőzően beszélgettünk vele, így ez a téma nem került szóba, viszont arról beszéltünk, hogy mit érez azzal kapcsolatban, hogy a celebek fogfehérítőt reklámoznak az Instagramon, hogy mennyire kimerítő egyszerre egy csomó mindent csinálnia, és arról is, hogy leköltözne egy tanyára.

Nem nyertél a televíziós újságíróktól díjat, nem is kerültél short listre a jelöltek között, de azért már pár éve csinálod ezt a műsorvezetést. Szerinted mi ennek a műfajnak a lényege, illetve hogy érzed magad ebben a szerepben?

A műsorvezetésnek egy titka van: a tapasztalat. Illetve még az emlékezet. Itt arra gondolok, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen! miatt rengeteget kritika ért minket a nézők és a kommentelők által. Direkt visszanéztem, hogy mit csinálnak mások, miben viselkedünk mi másként, mint ők, és rá kellett jönnöm, hogy a világon semmiben nem különbözünk más műsorvezetőktől. Az emberek mindig egy-két jó poénra emlékeznek, és 29 percen keresztül nem mindig tud vicces lenni az ember, de majd 10-20 év alatt csak lesz 30-40 jó poénom, amire majd örömmel fognak gondolni a nézők, és akkor nem az idegesítő csávóként gondolnak majd rám.

A ValóVilág 9 powered by Big Brothernél már nem akartam „valamilyen” lenni. Tudtam a szöveget, közben meg adtam magamat, amivel reményeim szerint másokat is elszórakoztattam. Ha most nem is, de talán 5 év múlva úgy fognak erre visszagondolni, hogy amúgy a Puskás Peti tök vicces volt a VV9-ben.

Ami a VV9-es műsorvezetésedet illeti, leginkább olyanokat láttam kommentekben, egyéb megjegyzésekben, hogy úgy kapkodod a levegőt, mintha légszomjod lenne. Amikor találkozunk ilyen sajtóeseményeken, akkor is ugyanúgy viselkedsz, mint a tévében, a mentorszékben, pörögsz, mutogatsz, mondhatni túllelkesülsz. Ezt látjuk, közben meg lehet, hogy amikor hazaérsz totál bepunnyadsz?

Pontosan így van, nem játszom meg magam, olyan vagyok mint a képernyőn, de szükségem van arra, hogy kikapcsoljak. Ezért is imádja a családom az én uszodás tevékenységemet. Úgy képzeld el, hogy “beraknak” a medencébe, ahol én nem csinálok mást, csak 4-5 órán keresztül bambulok ki a fejemből. Rendkívül jókat szoktak ezen szórakozni. Ezért is fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne egy tanyára leköltözni, ahol nyugi van.

De most még egyszerre csinálsz egy csomó mindent, műsorvezetés, mentorálás, koncertezés, színházban is szerepelsz. Hogy fér ez bele az életedbe?

Igen, van egy csomó minden, és lehet, hogy innen nézve hülye ötlet lesz a tanyasi élet számomra. Amit most is űzök és imádom, az a téli nyaralás, hogy akkor és olyan helyekre megyek, amikor nincs ott senki. Érted, csak úgy vagy, nincs tömeg, nem kell beszélgetni senkivel, egyszerűen zseniális.

Visszatérve: van egy gyerekkórus is amit csinálok, ami egyfajta társadalmi felelősségvállalás a részemről. Illetve ott van még az állatvédelem, ami szintén a szívügyem, amire szeretek áldozni a szabadidőmben. De ezt vissza is kapom, amikor látom, hogy azoknak az embereknek, akik főállásban ezzel foglalkoznak, azoknak mennyit jelent az, hogy néha ott vagy és besegítesz. Óriási örömmel tölt el, hogy van egy olyan “foglalkozásom”, amivel kapcsolatban már az örömmel tölt el engem, hogy mások örülnek neki, ha én ott vagyok és mellé állok valami fontos ügynek. Kicsit sajnálom, hogy ez nem annyira jellemző a mai celebritás kultúrában. Látom az Instagramon, hogy mindenki fogfehérítőt reklámoz, pedig valami olyanról is posztolhatnának, amiért nem fizetnek nekik, csak pusztán fontosnak tartják.

Ennyi minden mellett nem égsz ki?

Februárban éreztem meg igazán, hogy nagyon kemény időszakon vagyok túl. Esténként ültem otthon és azon gondolkoztam, hogy majd holnap elmegyek és megvizsgáltatom a szívemet, mert nem biztos, hogy egészségügyileg jól vagyok, de aztán szerencsére ez elmúlt. Jók lettek a laboreredményeim. Járok sportolni, most megkezdődött a tavaszi foci szezon is. Az is egy feltöltődés számomra, ott elvagyok, odateszem magam, meg tök jó, hogy egy kicsit más közegben vagyok, nem színészekkel, zenészekkel, így teljesen más a téma is, ami szellemileg is feltölt egyébként.

Ezért van, hogy így ráfüggtél a fénytechnikára, hogy legyen egy újabb terület, ami más, de kicsit egyedül is el tudsz lenni benne ?

Lehet. Nem hiszed el, most költözünk új próbaterembe, és most lesz világítástechnika-építés először. Nagyon várom, mert most vettem 18 új lámpát. A kapuvári Shop-Stopban, ami amúgy egy pizzázó, ott volt egy olyan koncertélményem, hogy lementünk a pincébe, beszereltük a dolgokat, aztán amikor elkezdődött a koncert, akkor egyből bevilágított mindent a 30 lámpa és a 8 lézer. Eszméletlen volt.

Olyan lesz neked a lézer, mint Lukács Lacinak a szélgép...

Nagyon remélem, hogy ezt fogják hozzám kötni.