Csütörtök este volt a Fonogram-gála, azaz Magyarország legrangosabbnak elfogadott zenei díjkiosztója, amit a MAHASZ szervez minden évben. Majka szombaton tett közzé egy trágárságokat is tartalmazó posztot a Facebookon, amiből az derül ki, hogy arra számított, hogy nyerni fog, és hogy a zsűri hozzá nem értésének tudja be, hogy mégsem kapott kitüntetést.

Közlünk egy tisztázatot a szövegből, a következőket írja Majka:

Miért is gondoltam, hogy nyerhetünk a Fonogram gálán???? Az 5 főből álló zsűriben, akik az év hip-hop hangfelvételéről döntöttek, az egyik Petőfi rádiós szerkesztő (magyaráznom ezt sokat nem kell), a másik egy olyan site vezetője (Lángoló Gitárok), ahol nagyítóval kell keresni a hip-hopról szóló interjúkat, vagy az ehhez kapcsolódó szakértelmet, és a 3. egy trash metál [sic!] zenekar basszusgitárosa... Már semmi esélyünk sem volt. Egy olyan országban élek, ahol a teljesítmény totális ignorálása alap, ha nincs mellé megfelelő szimpátia, bratyizás vagy oltári nagy seggnyalás. Mielőtt a sok barom nekiállna észt osztani arról, hogy már megint nyafogok, tájékoztatom őket, hogy ez az én oldalam, ahol az én gondolataim, problémáim, örömeim osztom meg. Ha nem tetszik, tessék nyugodtan elhúzni a picsába... (Vagy lehet küzdeni, álmokat megvalósítani, és aztán eltűrni, hogy jöjjön egy-két seggarc, és kicsikét belerondítson!) Písz...

A tényekhez hozzátartozik, hogy Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele díjat Majka (és Curtis) helyett az alábbi, jelenleg 3,5 millió megtekintésnél járó videó sztárja, Krúbi kapta, akit a Fonogram zsűrije ezen kívül Az év felfedezettje címmel is kitüntetett. Az év hangfelvétele kategóriában két olyan dalt is jelöltek, amiben Majka is közreműködött, azonban az AK26 nyert a Blöffel. (A nyertesek teljes listája a Fonogram honlapján itt található.)

A Fonogram honlapja a következőket tartalmazza arról, ki és hogyan dönt a győztesről, ebből kiderül, hogy az év hangfelvétele cím nem a zsűri döntésén múlott:

A szűk körű, 5-5 fős bizottságokból kialakult 25 fős zsűri döntött a benevezett albumok és hangfelvételek jelöléséről, majd pedig győzelméről. A szakmai elismerések mellett idén visszatért az év hangfelvétele kategória, ezúttal a hivatalos magyar slágerlisták közreműködésével #azévslágere néven, egy rendkívül aktív közönségszavazás keretén belül.

Az AK26 győztes felvétele mindenesetre szintén egy rapszám, 27 milliószor hallgatták meg eddig a Youtube-on.

A tényekhez szintén hozzátartozik, hogy fenti posztját a karrierje belassítását tervező rapper azzal fejezi be, hogy

Gratulálok minden nyertesnek!

FRISSÍTÉS!

Majka posztjával kapcsolatosan megkeresésünkre az év hangfelvétele címet elnyerő AK26 a következőket válaszolta:

Majkával jó viszont ápolunk, és úgy gondoljuk, hogy az ominózus posztja nem az AK26 felé irányult, mivel a mi kategóriánk abszolút ítészei a hallgatók, nem pedig a zsűritagok voltak. Véleményünk szerint Peti [azaz Majoros Péter, Majka – a szerk.] a másik kategóriában kapott jelölésük eredményét sérelmezte.

Természetesen Krúbit is megkerestük, tőle egyelőre nem érkezett reakció.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Majka durván beszólt a Fonogram zsűrijének, mert nem nyert díjat

A seggarc még nem is a legdurvább kifejezés a posztban, ami szerint Majkának esélye sem volt a gálán a zsűri elfogultsága miatt. Megkérdeztük a győzteseket, mit szólnak.

598 · Apr 07, 2019 01:35pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments