Örülhet Gaga, ugyanis felkerült a TIME 100 legbefolyásosabb emberének idei listájára. Az énekesnőről (és újabban színészről) Celine Dion zengett dicshimnuszt, hogy szerinte mivel érdemelhette ki Gaga, hogy felkerüljön az impozáns listára. 

Szerintem Lady Gagának van a legjobb hangja a világon: erős, magával ragadó, szenvedélyes és érzelmes. Kétségtelenül ő az egyik legformabontóbb művész, akit valaha láttam. Művészi kifejezésmódjának nincsenek szabályai sem korlátai. (...) Még különlegesebbé teszi, hogy milyen erős hatással van a társadalomra, és mennyire támogatja a rajongóit, hogy álljanak ki azért, amiben hisznek, és sose foglalkozzanak azzal, amit mások mondanak róla. Gaga saját maga is ugyanígy tesz. Rengeteg erőt és magabiztosságot ad a rajongóinak.

Gaga pályájának egyik leghíresebb dala, a Born This Way valóban az önmagunk elfogadásról és az emberek közötti egyenlőségről szól. A dal megjelenése után nemsokkal Gaga az édesanyjával karöltve létrehozta a Born This Way Foundationt, melynek egyik fő célja, hogy felvegye a harcot a fiatalok kirekesztésével, iskolai molesztálásokkal. 

Több alkalommal is nyílt politikai állásfoglalást tett, hevesen ellenezte az amerikai hadseregben akkor még érvényes "Don't Ask, Don't Tell"-politikát (A hadseregben ugyan szolgálhattak homoszexuálisok, de nyíltan nem vallhatták be nemi irányultságukat.), és lelkes Hillary Clinton-támogatóként ment szembe a Trump-politika bevándorlásellenességének. 

Ma leginkább a Csillag születik című filmje miatt hallhattunk Gagáról, noha Bradley Cooper eredetileg nem is őt, hanem Beyoncét szemelte ki a szerepre. Pedig Gaga korábban már bizonyított színészként: az Amerikai Horror Sztori 5. évadában nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott.

Miért szerepelhet Gaga a világ legbefolyásosabb emberei között?

Leginkább az imént említett Csillag születik sikeréért: ő az első nő, aki egy éven belül nyert BAFTA- Oscar-, Grammy- és Golden Globe díjat. 

Megannyi elismerése mellett 2017-es Super Bowlos fellépése a második legnézettebb show volt az amerikaifutball világbajnokság történetében Katy Perry 2015-ös műsora után.

Gaga sosem csak a zenére helyezte a hangsúlyt (amit ő maga ír): fontossá vált számára, hogy dalainak üzenete is legyen, melyből a rajongói erőt meríthetnek. Szeret kísérletezni a különböző zenei stílusok között, így született meg a Cheek to Cheek című CD, melyet a jazz amerikai nagymesterével, Tony Bennettel vett fel. 

Ennek ellenére kevés sztárral rögzített közös számot, Beyoncével többször is, viszont a molesztálással kapcsolatos ügyekbe keveredett R Kellyvel készített számát viszont azóta ahonnan csak tudta, már letörölte.

Az évek során divatikonná vált, ruháira sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy hétköznapi: a 2010-es VMA-n például egy húsruhát viselt. Több kezdő divattervezőt is felkarolt, szoros és mély barátságot ápolt Alexander McQueennel is: a divattervező ruháinak szentelte a Bad Romance c. klipjét.