Korábban már megírtuk, hogy Britney Spears bevonult egy pszichiátriára, hogy feltöltődhessen és egy kis időt magára fordíthasson. Az énekesnő kimerültségének háttérben édesapja betegsége áll, aki miatt az év elején lemondta a Las Vegasi koncertsorozatát is. 

Britney Spears április elején vonult be a pszichiátriára, azóta most szólalt meg először: egy Instagram-üzenetet küldött rajongóinak. 

Csak köszönni akartam, mert rengeteg dolgot írnak rólam össze-vissza. Wow! Pletykákról, a családomat és a csapatomat ért halálos fenyegetésekről és még sok-sok őrült híresztelésről hallottam. Szeretnék egy kis időt magamra szentelni, de ami eközben történik a médiában, nagyon nehézzé teszi a feltöltődést. Ne higgy el mindent, amit olvasol vagy hallasz! (...) Nagyon különleges helyzetben vagyok, de ígérem, hogy azt teszem, ami a legjobb most nekem. Talán nem ilyennek ismersz, de erős vagyok, és kiállok azért, amiért akarok. A szeretetetek és figyelmetek csodálatos, de amire most igazán szükségem van, az egy kis magán szféra, hogy foglalkozhassak azokkal a kemény dolgokkal, amiket utamba sodort az élet.  Ha ezt hagyjátok nekem, nagyon hálás leszek nektek. Szeretlek!

- olvasható a videó mellett, amiben Britney egy korábbi esetet is megemlít, amikor még 2007-es összeomlásakor az akkori menedzsere írt a nevében leveleket, melyek tartalmának semmi valóságalapja nem volt. 

A videóüzenetében az énekesnő közli, hogy jól van, de a családja nagy nehézségeken ment át az utóbbi időben, amit még fel kell dolgozniuk. 

De ne aggódjatok, visszatérek, nagyon hamar

- zárta egy ígérettel Britney az üzenetét.