Messze van még Galambos Lajos büntetőperének vége, ami a házasságát is megviseli. A zenészt 30 millió forintos áram-, víz- és gáz lopással gyanúsítják, a tárgyalás pedig bírócsere miatt még tovább húzódik. Bár a húsvét Galambos Lajos elmondása szerint békésen telt a családjával, a felesége és a közte lévő feszültség megrontotta a hangulatot.

Csodálatos érzés, amikor egy ilyen ünnepen összejön a család, de mostanra tudatosult bennem, hogy ez az áldatlan per végleg rányomta bélyegét a házasságomra, pedig egy szót sem ejtettünk róla. Valamelyest megkönnyebbült, hogy többé nem kell odaülnie a vádlottak padjára, de sajnos nem enyhült a feszültsége, és szerintem ez akkor is így marad, amikor már túl leszünk ezen az egészen. Olyan lelki sebet kapott, amely sosem fog begyógyulni.

- nyilatkozta Galambos Lajos a Blikknek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk , a zenész  azt hangoztatta a bíróságon, hogy a felesége nem a bűntársa. Galambos Lajos párja a bíróságon elmondta, hogy meghurcoltnak, megalázottnak, és rendkívül kiszolgáltatottnak érzi magát, bűnösnek azonban nem. A feleség tavaly májusban le is mondott a tárgyaláson való részvételi jogáról.  

A zenészt nagyon érzékenyen érinti, ha feleségéről vagy gyerekeiről negatívan írnak, ezért is jelentette ki korábban, hogy a gyerekeinek is azt tanácsolta, inkább ne viseljék az ő nevét, hogy ne az apjuk árnyékában éljenek, inkább saját érdemeik miatt szeressék őket. 

Akármilyen a bírósági rendtartás, a jövőben sem leszek képes megfékezni magam, ha gyalázzák a feleségemet

- mondta Galambos Lajos, aki továbbra is ártatlannak vallja magát. 

A per egy hónap múlva, a Budaörsi Járásbíróságon folytatódik -  Galambos Lajos felesége nélkül.