Nem feledkeztek meg a januárban elhunyt Andy Vajnáról a vasárnapi Magyar Filmdíj gáláján. Az eseményen Vajna Tímea is ott volt, aki lesoványodva, fekete ruhában, könnyeivel küszködve nézte végig a műsort. Bár több médium is szeretett volna interjút készíteni vele, ő visszautasította a felkéréseket. 

A gála végén egy rövid filmmel emlékeztek meg az Andy Vajnáról, melyben az ő közreműködésével készült filmekről láthattak egy összeállítást a jelenlévők. Nemcsak ekkor került szóba Vajna: Dobó Kata is idézett tőle a színpadon. 

Mit is mondott Andy?

- kérdezte Fenyő Iván a színpadon állva a mellette lévő Dobó Katától.

Nincs olyan, hogy közönségfilm vagy művészfilm, csak jó meg rossz film van

- válaszolta Dobó Kata elérzékenyülten, ahogy arról a Bors is beszámolt.

Olyan jó lett volna, ha Andy is velem lett volna a Magyar Filmdíj átadóján. Köszönöm Havas Ágnesnek és a filmalapnak a méltó megemlékezést Andyről. Csak egy valaki hiányzott nagyon a páholyból

- volt olvasható az üzenet Vajna Tímea közösségi oldalán, utalva arra, hogy mennyire hiányzik neki a szerelme. 

Vajna Tímea Andy halála után három hónappal egy megható üzenettel emlékezett a producerre, de már ezt megelőzően is több posztját Andy Vajnának szentelte. Többek között egy rövid videót is feltöltött a producer Los Angeles-i temetéséről, még februárban. 

A gálán egyébként a legjobb játékfilmnek járó díjat a Rossz versek nyerte. A film tarolt a díjátadón: a legjobb rendezőnek (Reisz Gábor), legjobb női mellékszereplőnek (Monori Lili) és legjobb vágásért (Tálas Zsófia) járó díjakat is a Rossz Versek alkotói és színészei vihették haza. 

via