Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Barátok közt egyik oszlopos tagja, a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán otthagyja a sorozatot, mert úgy érzi, nem tudja tovább összeegyeztetni sorozatbéli karakterét a privát életével. A Blikk értesülései szerint Szőke Zoltán távozása még csak a kezdet. 

A már 8 éve a sorozatban szereplő Solti Ádám és Mezei Léda, aki 3 éve a Barátok közt stábjának tagja, követhetik hamarosan Szőke Zoltánt. 

Solti Ádám elvileg május 31-ig marad a sorozat szereplője. A Bokros Ádámot alakító színész a Blikk információi szerint azért távozik a sorozatból, mert magasabb fizetést kért, amit nem elég, hogy nem kapott meg, de még ki is írták a történetből. A produkció viszont azt a tájékoztatást adta a Vevletnek, hogy erről (a dolog anyagi vonzatáról) szó sincs, csak egyszerűen elfáradt a Barátok köztben alakított karakter.

Mezei Léda, aki a sorozatban Kővári Natasát alakítja ezzel szemben önszántából távozik: a színésznő inkább a színházi karrierjére szeretne összpontosítani, noha a sorozatgyártók sem marasztalták annyira, mivel a karaktere nem volt túlzottan népszerű. Mezei Léda már csak néhány hétig forgat tovább a Barátok közttel.