A két ex-Barátok köztös, Som-Balogh Edina és Nyári Dia is kíváncsi volt Mihalik Enikő kétnapos pop-up boltjára. A véletlenül éppen egymáshoz öltöző színésznőkkel a jótékonykodásról és a Barátok közt stábjának változásáról beszélgettünk.

Nézelődtök, vásároltok, vagy ti is felajánlottátok a ruhátokat Mihalik Enikő és az Unicef közös jótékonysági pop-up boltjában?

Som-Balogh Edina (SBE): Mi is ajánlottunk fel ruhát, de nézelődünk is. Mindenképp szerettem volna részt venni ebben a szuper, Magyarországon egyedülálló kezdeményezésben.

Nyári Diána (NYD): Enikő keresett meg a bolt miatt, nagyon örültem, hogy gondolt rám. Több szempontból is különleges ez az akció, már csak gardróbvásárként is, az pedig, hogy híres emberek ruháit vásárolhatjuk meg, még ad egy kis pluszt az egésznek. Biztosan sok lány számára értékes ajándék lehet, hogy megveheti azt a karkötőt, amit Enikő először a kifutón viselt. Non plus ultra felállás mindenki számára.

Gyakran jótékonykodtok?

SBE: Pénzt és ruhát is rendszeresen adományozok. Szerintem az emberek szeretnek adakozni, csak nem tudják, hogyan tegyék. Most két olyan név állt össze az Unicef és Mihalik Enikő személyében, akikben biztosak lehetünk, hogy a befolyt összeget jó helyre juttatják el.

NYD: Sokszor hallani, hogy a szervezetek nem arra, vagy nem úgy használják a felajánlott pénzt, amire megígérték. Sokat gondolkoztam én is azon, kiket lehetne támogatni, melyik hajléktalanszállónak adakozzak. Az Unicefben biztos voltam, ráadásul sok lány jön el ide, akiket lehet, hogy nem az fogott meg, hogy jótékony célra fordítják a pénzüket, hanem az, hogy egy híres ember ruháját vásárolhatják meg. Végül is nem is ez számít, hanem az, hogy jó célra megy a pénz.

A Barátok köztben ismertétek meg egymást. Hiányzik a sorozat?

SBE: Az életünknek egy hosszú időszaka, egy szép fejezete volt. Egy mérföldkőként gondolok rá, 10 évet dolgoztam itt, amit bárhogy is nézzük, sok idő. Hiába hagytam ott, ha visszamegyek, olyan érzés, mintha hazamennék.

NYD: Nekem ugye ez még nyitott kérdés, mivel gyesen vagyok. Ha itt ért véget a szerepem, ha nem, mindenképpen egy nagyon központi részt töltött be az életemben.

Csak a sorozatban alakítotok barátokat, vagy a valóságban is szövődtek mély kapcsolatok a szereplők között?

NYD: Mi például keveset forgattunk együtt Edinával, de valószínűleg hozott nekem kávét (nevet – a szerk.). Egyébként változó, van, akivel megcsináltam a közös jelenetem, elköszönünk és ennyi. Az egyik legjobb barátomat, Kiss Péter Balázst (a sorozatbéli Illés Péter – a szerk.) viszont itt ismertem meg és nagyon közel állunk egymáshoz, heti szinten találkozunk.

Mit szóltok ahhoz, hogy Szőke Zoltán otthagyja a sorozatot?

SBE: Minden szakmát meg lehet unni egy idő után. Én is megéreztem a 10 évet, mondjuk nálam jött a baba, azért hagytam ott, de éreztem, hogy kell a változás. Zoli már 20 éve van a sorozatnál.

NYD: Nem feltétlenül rossz dolog, nem arról szól, hogy besokallt. Teljesen természetes, ha változást akarunk, van, hogy az ember kiég, vagy már nem motiválja annyira a jelenlegi környezete. Érthető, hogy úgy érezte, váltani szeretne.