Dr. Guld Ádám médiakutató és Sebestyén Balázs mellett Stahl Judit is a Hello, WMN Túlélni a médiát – Avagy: a hírnév ára című beszélgetés vendége volt. Az egykori híradós a kérdésekre válaszolva elmondta, mit tart a mai celebvilágról és azt is elárulta, mennyire alakította tudatosan a karrierjét. 

Stahl Judit, akit elsőként 1997-ben a TV2 híradójában, a Tényekben szerepelt a képernyőn, az első emlékét is felidézte, amikor tudatosult benne, hogy híres. 

A híradós időkben este negyed 12-re értem haza, egy héten ötször, eléggé magányos időszak volt. Egyszer az éjszaka közepén, amikor levittem a kutyát sétáltatni és vártam, hogy elvégezze a dolgát, két nő jött felém. Hangosan mutogattak rám, hogy „Nézd! Ez nem a Stahl Judit?” Úgy jártak körül, mintha valami hülye lennék, de nem tudtam arrébb menni, mert a kutyám éppen kakilt. Felejthetetlen élmény volt. 

Az üzletasszony saját magáról elnevezett főzős magazinja éppen szünetel, de arról is szó esett, milyen nehezen született meg az első lapszáma:

11 éves voltam, amikor az anyukám kanadai barátnője hozott nekem külföldi magazinokat. Annyira másak voltak, mint az itthoniak! Szerintem innentől van meg bennem a magazinok iránti szeretet. Másfél évig tárgyaltam az egyik céggel, hogy kiadják a magazint, aztán a gazdasági helyzetre hivatkozva visszaléptek.  

Stahl Judit ezután sem adta fel: a nappalijában szétterítette az A/4-es lapokat és elkezdett azon gondolkodni, hogyan is kellene kinéznie a magazinjának, végül saját maga adta ki. 

Arra a kérdésre, hogy mennyire építette fel tudatosan a karrierjét, azt válaszolta, hogy az impulzív személyiségével nem igazán egyeztethető össze a tudatosság. A jó feladatok, ötletek érdeklik, és az, hogyan lehet őket megvalósítani. A hírnév sem számít.

Ha olyan ötletem van, amihez olyan médium kell, ami sok emberhez szól, akkor azt használom. Nagyon jól elfőzök otthon kamerák nélkül is. Az a baj, hogy túl sok ötletem van. Valamelyiket éppen azért élvezem, mert nem érdekes, hogy hírnévvel jár-e vagy sem. 

A legbizarrabb megjelenése a médiában az volt, amikor úgy készített vele interjút lánya születése után az egyik bulvármagazin, hogy meg sem kérdezték őt, az interjúról is csak akkor értesült, amikor véletlenül meglátta az újságban. 

Legalább kedves interjú volt, nem adtak rosszakat a számba

– viccelődött az üzletasszony, aki sosem pereskedett még a róla megjelent hírek miatt. 

Arra, hogy mennyire fontos számára a hírnév, így válaszolt:

Ki hiszi el, hogy hatalmas sztár, amikor az újságba, amiben a neve szerepel, másnap már krumplit pucolnak?! Valamiféle öniróniával kell rendelkezni. Bárki, aki komolyan veszi magát, mindig nevetségessé válik, egy tévéképernyős különösen. 

Stahl Judit szerint annak, aki nagy celebnek tartja magát Magyarországon, bőven elég átlépnie a határon, hogy letesztelje, mennyire híres valójában. 

Borítókép: Kerepeczki Anna/WMN