Túlélni a médiát – Avagy: a hírnév ára címmel rendezett beszélgetős estét a Hello, WMN, ahol a meghívott vendégek Stahl Judit, Sebestyén Balázs és Dr. Guld Ádám médiakutató voltak.

A beszélgetésen Sebestyén Balázs karrierjének több mérföldkövéről is beszélt. A több mint 10 éve YouTube-ra kikerült elhíresült Z+-os felvételek is szóba kerültek, amiken a műsorvezető nem éppen szofisztikáltan viselkedik. 

A bakikazettánál jöttünk rá, hogy vagy eltűnünk a süllyesztőben, vagy elkezdjük ezt a szakmának vélt dolgot kicsit megtanulni, alázattal, valódi munkával. Akkor kezdtünk valódi szakmát csinálni, de ehhez kellett egy jó nagy pofon 22 évesen. Vagy örök életemben a Váci utcán fogok klipeket küldözgetni, vagy továbblépek, és elkezdek valódi munkát beletenni, brandet építeni

– mondta Sebestyén Balázs a beszélgetésen. 

A tévés/rádiós azt is elárulta, hogy a zenecsatorna castingjára a barátját kísérte el, ő nem is akart jelentkezni, aztán mégis szerencsét próbált, bekerült a legjobb 1500 jelentkező közé, majd a legjobb 50 közé is beválogatták. Ekkor már reménykedett, hogy összejön neki a munka. 

Mondták, hogy a középen elválasztott, backstreet boysos függönyhajú fiú jöjjön fel a színpadra. Nem akartam, gátlásos voltam

– emlékezett vissza Sebestyén Balázs az első castingra. Kerepeczki Anna/WMNKerepeczki Anna/WMN

Nem szereti, ha titokban fotózzák

Bár azzal semmi baja nincs, ha megállítják az utcán és közös képet kérnek tőle, kivéve, ha a családjával van, akkor visszautasítja a felkérést. Azt viszont nem szereti, ha valaki titokban fotózza le:

Ezt nagyon tudom utálni. Olyan, mintha meglopnának, mindig kicsit átvágva érzem magam. Minden titokban lelőtt fotó kicsit olyan, mintha a lelkedből kitépnének egy darabot

– mondta Sebestyén Balázs a Hello, WMN-en. 

Hozzátette, hogy az esetek többségében tényleg csak egy közös képről van szó, az, hogy kérdezzenek tőle valamit vagy bármit is szóljanak hozzá a fotózás után, ritka. 

Az számít, hogy meglegyen a fotó és jól nézzen rajta az illető. Ritkán van, hogy még egy mondat, még egy kérdés elhangzik utána. De érdekes, megint kihasználtak! Kellemes teher.

Sebestyén Balázs elárulta, hogy a lesifotósokat a felesége tudja a legjobban kezelni: előveszi a telefonját és ő is elkezdi fotózni azokat, akik sutyiban képeket készítettek róluk. 

Fiának nem ajánlja a médiát

A rádiós egyértelműen ellenezné, ha fia is ebben a világban szeretne elhelyezkedni.

Lebeszélném Benit erről. Nem viszem TV- vagy rádióstúdióba, nem akarom, hogy bármi megfertőzze. Nagyon hétköznapi életet próbálunk élni, hogy ebből ne érezzen semmit. Rettenetesen bizonytalan ez a világ, hamis ábrándokat alakít ki. Szeret, megfog, felemel, vállán hord, majd a következő pillanatban megrág, eldob. Ebből sérülés van. Az influenszerség jön és megy, semmi ilyet nem tanácsolnék neki. Az esetek 90%-ában nagy pofáraeséssel és sérüléssel végződik. Könyörtelen, arctalan világ, rettenetesen kiszámíthatatlan. Nem ad valódi önképet, csak hamis illúziót, hogy mennyien szeretnek.

A negatív komment mindig a kommentelőről szól

A negatív kommentek ellenben nem viselik meg a rádióst. Azt mondta, ha még 20 év után is sírva menne haza emiatt, nem lenne neki való ez a szakma. Szerinte a negatív kommentek általában a kommentelők frusztrációjáról szólnak.

Meg kell értened, hogy ez nem rólad szól. Mutatsz egy tükröt, ami rávilágít a saját életére, szembeállítod valamivel, amit nem bír levezetni, ezért ki kell élnie valahol. Kin? Akit követ. Nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki.