Szabó Zsófi a Best magazinban indított mamanaplót, melynek második részében arról ír, hogy zavarja, ha gyerekneveléssel kapcsolatos kéretlen tanácsokat kap, nem szeretné szigorú szabályok között felnevelni fiát, Mendelt, de egy bizonyos napi rutinhoz hozzá akarja szoktatni. 

Azzal például nem ért egyet a színésznő, hogy akkor is lefektesse este a kisfiát, amikor Mendel még nem álmos, ahogy a reggel sem ad neki ételt rögtön azután, hogy felkel. A nemsokára másfél éves kisgyerek reggel 10 előtt nem szeret enni, a színésznő pedig nem szeretné ezelőtt  leerőltetni a torkán az ételt, ha tudja, hogy később valószínűleg minden gond nélkül megenné. 

Szabó Zsófiának konkrét elképzelései vannak a férjével, hogyan szeretnék felnevelni a gyereküket, ezért is zavarja, ha kéretlenül kap gyereknevelési tanácsokat. 

Nagyon tudok örülni egy jó tanácsnak, az viszont már zavar, ha beleszólnak abba, miként nevelem a gyerekemet. Zsoltival nincsenek bennünk kérdőjelek, és épp ezért nem szeretem, ha bírálják a döntéseinket. Zavar, ha kéretlen tanácsokkal látnak el olyasvalamivel kapcsolatban, amit szerintem jól csinálok

 - írja Mamanaplójában a Bestben. 

Szerinte sokkal higgadtabb lett kisfia születése óta, ezért ma már azt is el tudja engedni, ha megpróbálnak beleszólni nevelési elveibe. 

Szabó Zsófi egyik legnagyobb támasza az édesanyja, aki sosem bírálta felül a színésznő nevelési elveit. Mendel nagymamája aludt a színésznővel és a picivel a kórházban, amikor Mendel megszületett, a nagymama pelenkázta be először a picit. Szabó Zsófi annyira megbízik édesanyjában, hogy miatta merte elvállalni, hogy hobbiól műsorvezető legyen, hiszen a munka idejére az édesanyjára bízhatta Mendelt. A színésznő azt is leírta, hogy Mendel első szava nem az anya, hanem a mama volt.