Lehet, hogy Ava Max neve nem sokaknak mond bármit is, és talán még a Sweet But Psycho dalcím is közömbösen cseng, míg meg nem hallja a refrénjét. A 25 éves amerikai énekesnőnek az év elején még a létezéséről sem tudtunk, de mostanra szépen felkapaszkodott az amerikai és európai slágerlisták élére, kivívva többek között a mi figyelmünket is. 

A wisconsini születésű Ava Max, eredeti nevén Amanda Ava Koci, albán szülőkkel dicsekedhet, akik a '90-es évek elején először Franciaországba utaztak, ahol nagy szegénységben éltek, majd néhány évvel később áttették a székhelyüket Amerikába. Az énekesnő valóban dicsekszik európai gyökereivel, egyik interjújában  100%-ig albánnak nevezte magát .

Ava Max már általános iskolásként megmutatta tehetségét, amikor több énekversenyt is megnyert.  Ezen felbuzdulva  az anyja 14 éves korában Los Angelesbe cipelte, hogy felfedezzék a lányát, de mivel ez nem jött össze, nem sokkal később visszaköltöztek Virginiába. 

Noha korán rájött Ava, hogy nem lesz olyan könnyű betörni a popiparba, nem adta fel.  2013-ban egy kanadai DJ-vel az oldalán felénekelt egy dalt, ez a Take Away The Pain, ami eléggé csendes fogadtatásban részesült. 

Újabb 5 évet kellett várnia, mire ismét felfigyeltek rá. Egy-két kevésbé ismert rapper és énekes mellé állt be néhány szám erejéig, majd tavaly nyáron kidobta a Sweet But Psycho című dalát, ami csigalassúsággal ugyan, de menetelni kezdett a slágerlistákon. Bár a Sweet But Psyhco után Ava Max még egy kislemezt (So Am I) kiadott, élete első stúdióalbumáról egyelőre még semmi hír. 

A lesírt smink még mindig működik

Erre példa Billie Eilish, Lady Gaga és Ava Max példaképe, Madonna is, akik már többször pózoltak a vörös szőnyegen vagy videoklipjükben lesírt sminkkel. Miért ne tett volna Ava Max is így, aki a Sweet But Psycho kisfilmjében sírdogál elkenődött fekete festékkel az arcán? Ava MAx ügyesen ellopott egy-két jól bevált fogást a befutott énekesektől, ami segítette őt az ismertté válásban. Aszimmetrikus frizurájával, a szivárvány minden színében játszó ruháival úgy néz ki, mint aki a címlapokra termett. Dalai egyértelműen fülbemászóak, hangja pedig kellemes és erős, stílusában viszont semmi újat, egyedit nem mutat. 

De Minek kísérletezni, amikor a mainstreammel is sikereket érhet el?

A Sweet But Psycho jelenleg 10. helyen áll az amerikai Billboard Hot 100-as listáján, amin egyébként már 22 hete szerepel, de van egy olyan érzésünk, hogy lesz ez még előkelőbb helyen is.  És abban is egész biztosak vagyunk, hogy érdemes lesz megjegyezni a nevét.