Nem arról van szó, hogy a színész bunkó, hanem arról, hogy nincs túl jó véleménnyel a szelfizésről. Jim Carrey a Hollywood Reporternek mesélt arról, miért nem szereti magát lefótózni, még akkor sem, ha egy rajongója szeretne közös képet készíteni vele.

A hírességek többségének semmi baja nincs a fotózkodással, éppen ellenkezőleg, bármikor pózolnak egy szelfi kedvéért (elég csak Rihannára gondolni). Nem így gondolkodik a kérdésről Jim Carrey, aki inkább beszédbe elegyedik a rajongóival ahelyett, hogy pózolna rajongója mobiljának kamerájába. 

Már régen túl vagyok azon, hogy megpróbáljak valamilyen lenni az emberek kedvéért. Nem érzek rá késztetést, hogy bárkinek is megfeleljek. Nem arról van szó, hogy undok akarok lenni az emberekkel, de sokkal jobban szeretek visszaköszönni nekik és megkérdezni tőlük, hogy hogy vannak, ahelyett, hogy szelfiket csinálnék velük

- nyilatkozta a sztár. 

Jim Carrey szerint a szelfik „megállítják az életet",  az emberek azért készítik őket, hogy aztán feltölthessék a közösségi oldalukra, az esetek többségében pedig egy hamis képet mutatnak magukról.