Várkonyi Andrea boldogan él egy Budapest melletti településen 12 éves lányával, Nórival, és kutyájával, Nózival, de egy percig sem tagadja, hogy hiányzik egy társ. A műsorvezető a Story Nyárnak adott interjút. 

Várkonyi Andrea nemrég újíttatta fel a házát, és bár ügyesen bánik a kalapáccsal és a csavarhúzóval, sőt, még a bútorszerelés sem okoz neki problémát, nem bánta volna, ha van valaki, aki segít neki a kert felásásában. 

Nem életcélom, hogy egyedül maradjak. És ezek ráadásul csupán fizikai dolgok. Sokkal jobban fáraszt, hogy mindenen egymagamnak kell gondolkodnom, figyelek, ellenőrzök, szervezek egyedül... Igen, hiányzik egy társ, aki megtudakolná, hogy mit segíthet, aki hazavárna, és azt is megkérdezné, hogy milyen napom volt

 - nyilatkozta Várkonyi Andrea a Storynak, aki régebben még arról beszélt, egy ideig egyedül szeretne maradni.

A cikkből az is kiderül, hogy nagyon szerencsés géneket örökölt, és azzal is tisztában van a nemsokára 45 éves műsorvezető, hogy 13-15 évet simán letagadhatna. Azt pedig kimondottan élvezi, hogy amikor elárulja a korát, sokan meglepődve kérdeznek vissza, hogy jól hallottak-e. 

Nem tölt órákat a tükör előtt, csak egy arckrémet használ, azt viszont nem tagadja, hogy már botoxoltatta magát. 

Furcsa mód, arról kell győzködnöm az embereket, hogy nincs feltöltve az arcom. Elárulom, egyszer kipróbáltam a botoxot, de rájöttem, nincs rá szükségem

- mondta Várkonyi Andrea a Storynak. 

A műsorvezető arról is beszélt, hogy édesapja arra nevelte, ne legyen szürke a szürkék között, és sosem szabad félni a változásoktól. Ő például ki mert lépni a Bochkor Gáboros  kapcsolatából, pedig fogalma sem volt, mi  fog rá várni.