Nincs ember, aki ne látta volna a Thrillerhez forgatott kisfilmet, ami nem mellesleg a világ legdrágább klipje volt, a maga 500 ezer dolláros büdzséjével. Bár évek óta nem hallottunk felőle, a Michael barátnőjét játszó Ola Ray úgy döntött, van egy olyan sztorija, amit érdemes nyilvánosságra hozni.

Az egykori Playboy-címlaplány nehéz időket él meg, ugyanis a popkirály halálával a Thrillerből származó jogdíjaktól is el kellet búcsúznia. Ray hosszú évek óta küzd a pénzéért, amelyet a Jackson-birtok nem hajlandó kifizetni neki annak ellenére sem, hogy maga az énekes szignózta a szerződést, amely szerint a klip bevételéből 2,5% a modellt illetné.

Ola Ray a Daily Mail-nek adott interjút, amelyben elhintette, hogy bizony könyvet ír a kálváriájáról, és persze a Jacksonnal való intim kapcsolatáról.

Michael Jackson szenvedélyesen megcsókolt, aztán meztelenre vetkőzött előttem az öltözőjében, miközben udvarolt nekem. Ennél egy kicsit több is történt, de ezt itt most nem mondom el. Ahhoz meg kell venni a könyvemet

− mondta Ray.

A modell jelenleg szegénységben él, és egy egyszobás albérletben lakik a lányával és két unokájával. Ray elmondása szerint nagyon kellemesen érezte magát a popkirály társaságában, aki nagyon-nagyon kedves és szenvedélyes volt, azonban két együtt töltött hét után a lány élete teljesen a feje tetejére állt. Nem tudta kezelni a hirtelen jött sikert, drogfüggő lett és őrült rajongói elől is menekülnie kellett, akik a lakása ajtaján dörömböltek.

Miután a Thriller klipje publikálásra került, Ray 2,500 dollár fizetséget kapott, de ezután 2 évig egy pennyt sem. Később pedig Jackson emberei teljesen felhagytak azzal, hogy elküldjék neki a jogdíjakat. Például a Thriller 3D-s verziójának vetítésére még csak meg sem hívták a klip egyik főszereplőjét játszó nőt.

Bár a Jackson-birtok több, mint 4,2 millió dollárral tartozik Raynek, hosszú éveken át tartó pereskedés után is csupán 75 ezer dollárt ítélt meg neki a bíróság. Ebből pedig közel 20 ezer az ügyvédje markában landolt.

Több millió dollárral tartoznak nekem. Belőlem csinálnak pénzt! Ez az én örökségem, amiért örömmel harcolok. A lányom és az unokáim is ebben a kis lakásban élnek velem, ami egy küzdelem számunkra. Ezért is fontos, hogy tovább harcoljak. Az életemnek nem ilyennek kellene lennie

− mondta Ola Ray, akinek hamarosan a könyve is megjelenik a témával kapcsolatban.

A modell egyébként a Jacksont ért vádakra is reagált. Elmondása szerint sírt, miközben nézte a Neverland elhagyását, szerinte ugyanis a popkirály soha sem lett volna képes megtenni mindazt, amit Robson és Safechuck állít.