Tizennyolc év után Liptai Claudia visszatér oda, ahol a karrierje felívelt. Az RTL Klub A Tanár című sorozatát fogja erősíteni, mint matektanárnő.

Liptai hosszú ideig volt a TV2 egyik meghatározó arca, majd nagyjából fél éve szerződést bontott a csatornával és távol tartotta magát a tévéktől. Összességében várható volt, hogy visszatér a képernyőre a közkedvelt színész-műsorvezető, azonban sokan arra számítottak, hogy korábbi anyacsatornáján fog újra szerepelni.

A szabadság hiányzott. Valami olyan függetlenség, ami egyfajta merészség is. Nehezen mondok le dolgokról, de valamikor megérzem azt, hogy valami már nem motivál. Szerencsés életem van, mert egész életemben azt csináltam, amit szerettem volna, és olyan ember vagyok, ha csinálok valamit, akkor érzem, hogy ezt szeretném, és amikor nem szeretném, akkor abbahagyom

– mesélte a Fókusz szerda esti adásában.


Talán van, aki emlékszik még, hogy 1998 és 2001 között számos műsorban szerepelt az RTL-en, úgy, mint a Csízzz című kandikamera showban, vagy a Pasik című sorozatban. Most pedig A csatorna egyik sikersorozatában, az A Tanárban tér vissza. A riportból az is kiderült, hogy Liptai komoly átalakuláson megy majd keresztül, mivel új karaktere  egészen másként fest, mint maga a színésznő.

Ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy valami olyasmit hozzak létre, ami talán soha nem volt még a színésznői életemben

- mondta.