Szeptember 7-én a Miskolci Sörfesztiválon lépett volna fel a Tankcsapda, amire már nagyon készültek is a fiúk. A fesztivál vezetősége kevesebb mint egy hónappal a fellépés előtt azonban úgy döntött, visszamondják a rockegyüttes meghívását, mivel a banda több koncertet is ad a környéken a miskolci fellépésüket megelőzően. 

A Miskolci Sörfesztivál, melynek megálmodója és kisebbségi tulajdonosa Hajdú Péter, közleményükben azzal indokolta a Tankcsapda koncertjének lemondását,  hogy az együttes szeptember 7-e előtt több koncertet is ad Miskolc 50 km-es körzetében.

A zenekar a sörfesztivál előtti időszakban négy közeli helyszínen is fellépett, illetve fellép. Láthatjátok őket 08. 24-én Szerencsen, 08. 30-án Egerben is

- olvasható a közleményben, amiben leginkább az az érdekes, hogy a Tankcsapda már előzetesen tájékoztatta a szervezőket ezekről a koncertekről. 

A Blikk Hajdú Pétert is megkereste a koncerttel kapcsolatban, a producer a következőt nyilatkozta a magazinnak:

Minket érdekelnek igazán a miskolciak, ezért nem akartunk olyan fellépőt főműsoridőben, akiket az elmúlt egy hónapban háromszor is láthattak a helyiek 50 kilométeres körzetben.

A Blikk a Tankcsapda sajtófőnökével, Bakó Csabával is beszélt a lemondott koncertről, aki azt mondta, az együttes nem a pénzkiesést sajnálja, hanem a rajongókat, akik már nagyon várták a koncertet.

Nem az elmaradt gázsi a probléma, ez inkább erkölcsi veszteség a zenekar számára, hiszen vártak minket a rajongók. Nem emlékszem, hogy ehhez hasonló eset történt-e a Tankcsapda harminc éve alatt – inkább csak olyan fordult elő, hogy egy fesztivál becsődölt –, a döntés ezért is ért mindenkit hideg zuhanyként

- nyilatkozta a férfi a Blikknek.