Néhány napja számoltunk be róla, hogy törölték Rubint Réka és Schobert Norbi 15 éves lányának, Larának az Instagram-oldalát, az ott található provokatívnak minősített képek miatt. A fitness lady és lánya a Reggeliben osztották meg az örömhírt, hogy újra elérhető Lara Insta-oldala, vagyis, ahogy Rubint Réka megfogalmazta: 

Hál'Istennek visszaállt a rend.

A műsorban Schobert Larát véleményvezérnek titulálták, és megkérdezték tőle, nem érzi-e úgy, hogy ezúttal jobban kéne arra figyelnie, milyen képeket posztol magáról, mennyire érzi jogosnak a közösségi oldal büntetését. (Az Instagramnál egyébként 3-4 bikinis/fürdőruhás képe csapta ki a biztosítékot, ami miatt átmenetileg törölték a lány profilját.)

Nagyon nincsen joguk. Nagyon sokan posztolnak olyan képeket, amiket már hamarabb letilthattak volna

- válaszolt a kérdésre Schorbert Lara. 

Ezután az édesanyja is kifejtette a véleményét:

Én nem is engedném, hogy egy gyerek 18 év alatt létrehozzon bármilyen profilt, sokkal szigorúbb szabályokhoz kötném

- Rubint Réka szerint az egész rendszer hibás, és nem tudja megtiltani a lányának a közösségi oldalak használatát, ha az összes kortársa használja. 

Az üzletasszony az okostelefonokat is megszüntetné, mert szerinte a legtöbb fiatalokból álló társaság még akkor is mobiltelefonon ír a másiknak, ha egymás mellett ülnek. 

Lara védelmében még hozzátette, lányának 154 ezer követője van, de egyetlen cég sem tudta megkörnyékezni, hogy hirdessenek az oldalán. A műsorból az is kiderült, hogy Schobert Larának sosem tetszenek a magáról készült képek, szülei győzik meg, hogy jól néz ki a fotókon. 

Abban az egy hétben sem maradt teljesen Instagram nélkül Schobert Lara, amikor megszüntették a közösségi oldalát, ugyanis van egy másik, privát oldala is, ahol csak a barátai követik.