Az Ázsia Expressz második évadban egy párt alkotó Gáspár Evelin és Gáspár Zsolti jócskán ad nekünk munkát: néhány napja még arról írtunk, hogy Gáspár Evelin majdnem válóok lett a keleti kontinensen, most pedig Gáspár Zsoltiról derült ki, hogy majdnem otthagyta a szórakoztató műsort már majdnem a legelején. 

A Bors írta meg, hogy a híresség 18 éves fia egy nagyon komoly betegségben szenved, aggódó édesapja pedig nagyon nehezen tudta elviselni, hogy ennyire távol került fiától, ezért is gondolkodott azon, hogy otthagyja a realty show-t. 

A 18 éves Gáspár Nikolász egy neurofibromatosis nevű, idegrendszerre is kiható genetikai eredetű bőrbetegségben szenved, apja pedig Srí Lankán is sokat idegeskedett állapota miatt. Főleg, hogy a forgatás idején a fiúnak fontos vizsgálatokon kellett átesnie, amiknek az eredményéről az édesapa semmit sem tudott. 

Gáspár Zsolti a forgatás 3. napján tört ki a kamerák mögött, hogy már nagyon hiányzik neki a családja, különösképpen Nikolász, ezért szeretne hazautazni. 

Elutaztam ugye, a műsorral Srí Lankára, és nem tudtam, mi van a kisfiammal. El voltunk szakítva egymástól, se telefon, se információ, és nagyon aggódtam, mert pont abban az időben fontos vizsgálatokon esett át. Egyszerűen nem bírtam, hogy nem tudom, mik az eredmények, hogy bírta a kisfiam a vizsgálatokat és eltörött a mécses. Egy pillanatra feladtam a versenyt

- nyilatkozta a Borsnak. 

Szerencsére aggodalma felesleges volt, úgy látszik, fia teljesen meggyógyult. Gáspár Zsolti azért is félti ennyire a fiát, mert ő az egyetlen fiúgyerek, ezért, ahogy fogalmazott, úgy vigyáz rá, mint egy aranyszemű tyúkra.