Sokan rögtön kiakadnak, ha Glamour- vagy Instagram-modellekről esik szó, pedig akad néhány olyan köztük, akik igazán különlegesek a maguk nemében. A több milliós követőszám nem pusztán a láthatatlan bikinis pózolások okán jöhet össze, van olyan Instagram-profil, ahol a természetesség az úr, illetve akad olyan is, ahol a drogban gazdag előélettel, majd felépüléstörténettel hívta fel magára a figyelmet az adott modell. Sőt, akad olyan Insta-sztár is, akit közel kétmillióan követnek, pedig valójában nem is valós személy, hanem egy robot.   

Körbenéztünk a virtuális térben és összeszedtünk pár olyan, a közösségi médiában népszerű modellt, akik a falatnyi fehérneműkön és a jól ismert fenékhangsúlyos pózolásokon túl valami extra, esetleg extrém dologgal is rendelkeznek.

Heidi Lavon

12 évesen nyúlt először kábítószerhez, majd fokozatosan járta be a drogos élet minden szörnyűségét, saját bevallása szerint igazi TP lány volt. Élete akkor vett 180 fokos fordulatot, mikor egyik barátja a túladagolásba belehalt, ekkor ébredt rá, hogy az önpusztítás nem kimondottan kifizetődő, nem úgy az Insta-celeb lét. Összeszedte magát és profi fotós, illetve modell lett belőle. Bevételeinek nagy részét immár a közösségi oldalaiból szerzi. 

Ashley Graham

Graham a természetesség élharcosa és roppantmód irritálják a sztereotípiák, illetve a mesterkélt modellvilág. Hivatalosan plus size modell, de korántsem kedveli ezt a címkét. Többször nyilatkozott már arra vonatkozóan, hogy testpozitívnak kell lenni, és el kell felejteni a Photoshop uralmát. Ő maga is tapasztalta, hogy számtalanszor retusálták a róla készült fotókat, ami szerinte felháborító. Többször felhívta már modelltársai figyelmét, hogy álljanak ki magukért.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A little behind the scenes with @swimsuitsforall ☀️👙💕 sizes 4-24

A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) által megosztott bejegyzés,

 Sarah McDaniel 

A 23 éves modell különböző színű szemeivel vált ismertté az Instagramon és a divatszakmában. Egyik szeme barna, míg a másik zöldeskék. 2016-ban lett igazán közkedvelt, méghozzá azzal, hogy a Playboy címlapján szerepelt. Betegségével kapcsolatban - heterokrómia - több interjút is adott és többek között ennek köszönhette hirtelen jött népszerűségét. 2017-ben a Celebface nevű oldal megosztott a modellről egy gyerekkori fotót, melyen úgy tűnt, egyforma színűek a szemei. Komoly botrány alakult ki, de McDaniel azóta is tarja magát ahhoz, hogy valóban heterokrómiás. Annyi biztos, hogy Instagram-oldala azóta is nagy népszerűségnek örvend, 1,3 millió követő figyeli a ténykedéseit nap mint nap. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

When it’s hot out put ur bare chest on cement to cool down

Sarah (@krotchy) által megosztott bejegyzés,

 Lil Miquela 

Miquela 2016-ban tűnt fel az Instagramon. Az egzotikus szépségről először mindössze annyit lehetett tudni, hogy brazil-amerikai és modell. A szemfüles követők már az első pillanatban is gyanakodtak a lány kilétét illetően, azonban sokáig nem derült fény rá, hogy valójában egy roboté a népszerű profil.  Roppant népszerű, 1,6 millió ember követi, hírnevét pedig arra használja, hogy olyan ügyek mellett szólaljon fel, mint a rasszizmus, vagy a bevándorlás kérdése.