Ezt a heti trendet szőröstül és bőröstül egy embernek szenteljük, aki nem más, mint

Lil Nas X.

Ha őt még be kell mutatni, akkor mondjuk, hogy az ő dala a fenti borítóképen mellette álló Billy Ray Cyrusszal (és még sokan másokkal) közösen az Old Town Road, ami az elmúlt nyár slágere volt, és 19 hétig vezette a Billboard slágerlistát, ami rekord.

De tartozik még pár mérföldkő ehhez a bizonyos 19 héthez, mert eközben volt, hogy Lil Nas X júniusban comingoutolt, amivel a történelem első olyan előadója lett, aki aközben áll elő egy comingouttal, hogy éppen listavezető a száma. A dal ezek után augusztusig listavezető maradt, talán részben, mert Lil Nas X a slágerét rendszeresen cowboynak öltözve promózta mindenféle eseményeken. De persze úgy szokott ő cowboynak öltözni, ahogy egy meleg, fekete srác öltözik cowboynak, szóval mindenki készüljön fel sok csillogásra, rojtra és kivillanó kockahasra. Nézzük!

Fekete-citromsárga cowboyszerkó

Június 6-án kezdjük a sztorit, az Old Town Road ekkor már majdnem két hónapja No1 volt Amerikában, ugyanis áprilisban ért fel a csúcsra. Lil Nas X ekkor a Lil Nas XX nevet is viselhette volna már, ugyanis szintén áprilisban töltötte be a huszadik életévét, és a CMA Fest nevű eseményen ebben a fekete alapon citromsárga mintás cowboy-ruhában lépett fel. Lil Nas X azt szereti, ha a kalapja és a csizmája ugyanolyan színű: itt mindkettő fekete. Több kép van róla a képösszeállításban természetesen, érdemes klikkelni!

Bilikék cowboyszerkó

Ha a nőknek nem kötelező a blúz, akkor a férfiak minek vennének mindenáron inget? Lil Nas X a BET Awardsra megérkezéshez pont elégnek érezte ezt a bilikék öltönyt, amit persze cowboycsizmával és -kalappal egészített ki, ez utóbbiak fehérek. A különlegesség az egészben, hogy az öltönyt mintha találomra és nyilván szándékosan borzasztó ízléssel kiválogatott textilfoszlányokkal dekorálták volna ki, van itt a leopárdmintától kezdve a nagyrózsás rökamiéhuzaton keresztül a piros-fehér kockás abroszig minden.

Citromsárga-fekete cowboyszerkó

Mialatt ezt a cikket készítettem, az a benyomásom alakult ki, hogy Lil Nas X kedvenc színe a citromsárga. Ez még ugyanaz a BET Awards, mint az előbb, de ez most nem a vörösszőnyeges, hanem a fellépőruha. És már megint egy sárga-fekete kombináció, csak most az előbbi színből van több, plusz itt végre nem csak a kalap és a csizma cowboyos, hanem vannak szuper csillagok meg rojtok is a zakón.

Ezüst cowboyszerkó

Ezek a képek már júliusban készültek, amikor Lil Nas X már túl volt a coming outon – a fene tudja, hogy ennek köze van-e ahhoz, hogy kedvenc színei közé a citromsárga mellé felvette az ezüstöt is, és hogy itt egy szivárványosan színjátszó jelmezt választott. Itt kivételesen nem visel kalapot, a csizmája viszont, nem nehéz kitalálni, citromsárga.

ezüst Prince-szerkó

És most értünk el az augusztus végén rendezett MTV Video Music Awardshoz, ahol Lil Nas X bezsebelte az év dalának járó díjat (bár az év videójának járót nem, sőt, a nyár dalának járó díjat sem). Az eseményre megint ezüstösen kiöltözve jött el, és bár ez a szett is egész jól passzol a cowboyjelmezek sorába, azért ez itt most inkább Prince, mint tehenészfiú. A zsabós ing és a csipke elég egyértelmű utalás a Purple Rain időszakára, a kígyót (vagy talán spermiumot?) formázó, extrahosszú fülbevalót viszont nehezebb hova tenni.

Piros cowboyszerkó

Önnek melyik a kedvenc szettje Lil Nas X-től?

És a VMA díjkiosztón felvonultatott második szettjével vissza is térünk a csizmák-kalapok világába, igaz, félméteres lecsüngő rojt most nincs, de a szerkója legalább ki van varrva mindenféle citromsárga mintákkal (lángok! Isten mindent látó szeme! kígyók! cowboyok!), és most próbáljon mindenki a színkombinációtól elvonatkoztatni és nem a McDonald'sre asszociálni. A kígyó/spermium helyén most megint a szokásos kis kereszt lóg Lil Nas X bal fülében, visel egy kis körömlakkot is, de a szemcsijére muszáj a leginkább odafigyelni! A múltkor az afropunk fesztiválon is láttunk ugyanilyet, szóval úgy tűnik, elég nagy trend lett most az olvasószemüveg alakú napszemcsi, feltehetőleg olyan helyzetekre, amikor alulról süt a nap.

Nos, hogy tetszenek Lil Nas X szerkói? Vagyis pontosabban és konkrétabban a kérdésünk: ön szerint melyik a legjobb? Ha végigcsodálta a fotókat, kérjük, szavazzon!