Jesy Nelson a 2011-es brit X-Faktor felfedezettje. A zenei tehetségkutatóban az élő műsor kezdete előtt egy csapatba került Jade Thirlwallal, Leigh-Anne Pinnockkal, valamint Perrie Edwardsal, és Little Mix néven versenyeztek tovább, majd meg is nyerték az X-Faktort, Tulisa Contostavlos mentorálásával.

A lánybanda karrierje szépen ívelt felfelé, Jesy Nelson azonban egyre gyakrabban vált az internetes trollok céltáblájává teltebb alakja miatt. Az első pofont azután kapta, miután elénekelték Nicki Minaj Superbass című számát, majd megnézte a Youtube-on a kommenteket.

Annyira naiv voltam. Azt hittem, az emberek a produkciónkról mondanak majd véleményt. De szinte az összes hozzászólás a kinézetemről szólt. „Dagadt ronda patkány” „Hogy került egyáltalán ebbe a lánybandába?” „Mit keres itt ez a dagadék?”

– mondta az énekesnő a Guardiannak.

Rutinná vált az életében a kommentek olvasása. Ébredés után az volt az első, hogy rákeresett magára az interneten, ahol gyakran szörnyű dolgokat írtak róla. Mindössze pár órával azután, hogy a Little Mix megnyerte a tehetségkutatót, egy ismeretlen azt írta Facebookon az énekesnőnek, hogy ő a legocsmányabb ember, akit valaha látott, és nem győzelmet érdemel, hanem halált.

Az énekesnő hamar összeroppant a rosszakarói miatt. Éheztetni kezdte magát, és elmondása szerint állandóan úgy érezte, mintha összetört volna a szíve a mellkasában. Egy este kisétált a konyhába, és bevette az összes altatót, ami a kezébe akadt. Az exe talált rá, akinek Nelson azt mondta, meg akar halni. Végül a srác kórházba vitte az énekesnőt, így nem került sor a tragédiára.

Nelson azóta olyan embereken segít, akik hozzá hasonló módon céltáblává váltak a külsejük miatt. A BBC One Odd Out (azaz Kakukktojás) címmel dokumentumfilmet készített az énekesnővel. A film a cyberbullying jelenségére világít rá, és szeptember 12-én jelenik majd meg.

Azt gondolom, hogy ez most nagyon fontos, hiszen a social média mindenki életében hatalmas teret tölt ki. Írhatsz egy gusztustalan kommentet, és hiheted azt, hogy az illető nem látja meg, vagy egyszerűen nem jelent neked semmit, ha mégis. Pedig fontos. Komolyan hat az emberekre, és egy csomó olyannal találkoztam, akik szintén megjárták ezt az utat, és szenvedtek az internetes trollok miatt

– mondja az előzetesben az énekesnő.