Borbély Alexandra a WMN Barátságterápia – Neked ki az igazi? című kerekasztal-beszélgetés egyik vendége volt, ahová a szintén színész Pelsőczy Rékával együtt hívták meg. A beszélgetés alatt kiderült, hogy Borbély Alexandra sosem tapasztalt még szakmai féltékenységet kollégáitól, de ha szerelmes lesz, hajlamos hanyagolni a barátait.

A színésznő elmesélte, hogy a Testről és lélekről sikere után minden színésztársa örült szakmai eredményeinek, sőt, egyik kolléganője, Pálmai Anna még ki is ment elé a reptérre, amikor megérkezett hajnalban az Európai Filmdíjról.

Reggel ott állt a Ferihegyen sírva, mondta, hogy kijött hozzám, mert az olimpikonokhoz is ki szoktak jönni

– mesélte Borbély Alexandra.

A Katona József Színház színésznőjének, Pelsőczy Rékának többek között az volt szimpatikus Borbély Alexandrában, hogy nagyon nőies, amit az öltözködésében is kifejez, és nem akar megfelelni a környezete elvárásainak.

Szandra vállalja saját magát, amilyen, van sok meglepetése, sok érdekesség van benne. Ha ebbe beleáll, nem akar megfelelni az elvárásoknak, nem kezd el máshoz hasonulni. Szerintem ugyanezt tanuljunk mindannyian az életünkben, nekem ezt nagyjából már sikerült elérnem

– mondta Pelsőczy Réka, aki több mint 10 évvel idősebb barátnőjénél.

Barátságukban egyfajta átmeneti szünet állt be, amikor Borbély Alexandrának kapcsolata lett, ekkor ugyanis úgy tűnt, a színésznő megfeledkezett minden másról a párján kívül.

Nagy függetlenségigényű embernek vélem magam, nem bírom a túl szoros kapcsolatokat. Teljesen normális, ha az ember életébe bejön egy szerelem, akkor eltávolodik a barátaitól. Nyilván, ha az első félév után még mindig nem látjuk a Szandit, egyáltalán nem hallunk róla, nem lehet vele kommunikálni, szóltunk (Pálmai) Annával, hogy mi van. Hogy még vagyunk, vagy nem vagyunk

– mondta Pelsőczy Réka.

Borbély Alexandra egyébként már kevés gyerekkori barátnőjével tartja a kapcsolatot, amit kicsit fájlal is. Főleg, hogy a két legjobb barátnője, akik még mindig szülővárosában, Nagycétényben élnek, meg sem hívták az esküvőjükre. A színésznő nem volt szívbajos, így is megjelent a nagy napon.

Volt két gyerekkori barátnőm, mindkettőnek a faluban, Nagycétényben volt az esküvője, amin éjfélkor megjelentem. Mindkét esküvő napján előadásom volt, nem is hívtak meg. Azt gondolták, úgysem érek rá soha. Kocsiba ültem előadás után, és levezettem Nagycéténybe, és pont éjfélkor, amikor táncolt a menyasszony középen bementem, és én is táncoltam

– mesélte Borbély Alexandra.