18 éves lett Terry Black örökbe fogadott fia, Dani, akinek a születésnapja is szomorúan telt, a gyász és jelenlegi rendezetlen körülményeik miatt. Dani és 14 éves húga, Fanni kilátástalan helyzetbe kerültek, írja a Blikk, a német államtól felszólító levelet kaptak, hogy tartozás miatt el kell hagyniuk az albérletüket. 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Terry Black a gyerekek gyámjának Árvai Mónikát jelölte meg, aki szintén tanácstalanul áll, hogyan lehetne a gyerekek jövőjét biztosítani. 

Terry a betegsége miatt többet volt kórházban, mint otthon, utólag már tudom, hogy augusztusban az ismerőseitől búcsúzni ment haza, csakhogy ezt senki sem sejtette. Az utolsó egy évben döntenie kellett, hogy egyenek a gyerekek, vagy a lakbért fizesse, de nem akarta sokkolni őket a rettenetes anyagi helyzetéve

- nyilatkozta a nő a Blikknek, aki most attól fél, az elhunyt tartozásai miatt a gyerekek az utcára kerülhetnek.

Dani az újságnak azt nyilatkozta, amikor 7 évvel ezelőtt kiköltöztek Németországba, 1 évig egy menekülttáborban, nagyon rossz körülmények között éltek, iskolába sem tudtak járni. Bár apja halála után többen is megkeresték, hogy segítsenek nekik, a szavakat egyelőre nem követték tettek.

Apu halála után sokan hívogattak, ígérték, hogy segítenek, de eddig nem történt semmi. Hiába vártam azt is, hogy a keresztapám felhívjon köszönteni. Pedig nem kérek semmi mást, csak azt, hogy eltemethessem az apukámat, ahogy akarta, Magyarországon

- nyilatkozta Dani. 

Árvai Mónika szerint a 14 éves Fanni nehezebben kezeli a helyzetet bátyjánál, nem tudja felfogni, hogy az is előfordulhat, hogy az utcára kerülnek, főleg, hogy segélyt sem kapnak a német államtól.