Bár már mozikba került a rebootolt Pókember második része is, augusztus végén még nagyon úgy nézett ki, hogy veszélybe került a harmadik epizód jövője. A megfilmesítési jog ugyanis a Sony kezében van, a szóban forgó filmek azonban a Marvel közbenjárásával készültek, ez a cég pedig a Disney-hez tartozik.

A Sony és a Disney között nézeteltérések adódtak, amelyek szeptemberben hirtelen megoldódtak, és kilátásba helyezték a harmadik film elkészítését is, amennyiben a Pókember: Idegenben eléri az 1 milliárd dollár feletti bevételt. Akkor nem lehetett tudni, mi békítette ki a két céget, viszont most kiderült. Nem is mi, hanem inkább ki!

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója Jimmy Kimmel műsorában beszélt arról, hogy a megegyezés oka maga Tom Holland volt. A 23 éves színész a D23 nevű rendezvényen megszerezte Iger telefonszámát a kollégáitól, ugyanis a fejébe vette, hogy megmenti a filmet – írja a CNN.

Beszéltünk, és valójában... sírt a telefonban. (...) Egyértelmű volt, hogy nagyon fontos neki a film, és igazából nekünk is fontos ő. (...) Szóval miután letettük a telefont, felhívtam pár embert a csapatunkból a Disney Studióban, aztán úgy döntöttem, hogy felhívom a Sony vezérigazgatóját. Azt mondtam neki, valahogy ki kell találnunk, hogy oldjuk meg ezt az ügyet, Tomért és a rajongókért. És meg is oldottuk

– mondta a műsorban Bob Iger.

Tom Holland tehát voltaképpen megmentette a Pókember szüleinek házasságát. Most már csak arra van szükség, hogy a jelenleg mozikban lévő film meghozza a várt bevételt.