Az elmúlt időszakban minden egy bizonyos politikus jachtbulijától volt hangos. Miután levontuk a konzekvenciákat, felidéződött a szerkesztőségünkben, hogy egyáltalán nem ritka a határok nélküli bulikázás a vízjáró egységeken, sőt. Számos celeb, filmcsillag és magyar híresség élt már át kisebb-nagyobb tivornyát luxus-lélekvesztőkön. Ahol a prostituáltak és az import whiskey is épp úgy előfordultak, mint a felfújható, ananász alakú gumimatrac.

Íme egy rövidebb gyűjtés, melyben felelevenítjük, hogy milyen hajón partizott Vajna Tímea, a pókermilliárdos Dan Bilzerian, vagy a Harry Potter könyvek szerzője.

 Mielőtt elmerültünk volna a hírességek hajón elkövetett bulijai között, kicsit utána mentünk annak, hogy mégis mennyibe fáj egy extrább csónakázás Amerikában. Az egyik, luxushajókra specializálódott cég mindössze 250 dollárt kér (75 ezer forint) egy sima sétahajókázásért, amihez nem jár minibár hozzáférés, sőt még szuvenír naptej sem. De, ha csak a Balatonon indulnánk neki egy Borkai-stílusú legénybúcsúnak, némi extra műsorral, nagyjából 300-400 ezer forintba fájna a delikvenseknek, rosszabb esetben az italt még pluszban kell összedobni.

2015-ben írtuk meg, hogy a hírességek közül, aki valamit is ad magára, az a francia Riviérán bérel jachtot (vagy alapból van neki egy), és ott aztán,

ha korlátlan a hitelkeret, akár porított kaviárt is szippanthatnak a kellő lelkesedéssel bíró celebek egymás hajlataiból.

Több paparazzi fotó is készült például Leonardo DiCaprio "farkas falkájáról", akik legendás bulikat szerveztek egy időben, korlátok nélkül. 2012-ben Sydney mellett egy egész fotósorozat készült a színész luxushajóján, ahol egy csapatnyi bombázó társaságában alkalmazta  a pezsgőt, mint zuhanyzási alternatívát.

Ki hinné, hogy a visszafogott J. K. Rowling is szívesen ringatózott megkapó hajójával egy gin társaságában, igaz az ő esetében nem a féktelenség diktált, inkább a dekadencia. Azonban az írónő anyagi problémák miatt 2016 elején túladott a viktoriánus stílusú tutajon, cirka 27 millió dollárt kapott érte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🔷🔹🔷

KylieJenner💄 (@kileyjenner__) által megosztott bejegyzés,

De alig pár hónapja értekeztünk arról, hogy a 22-ik születésnapját ünneplő Kylie Jenner csak egy focipálya méretű, 74 milliárd forintot érő luxusjachttal érte be. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen bulin csak a Champagne nevű escortok szolgálhatják fel a langustát.

Na de lépjünk túl a nagyzoláson és tereljük a fókuszt az elvetemült bulikázásra.

Vajna Tímea korábban szívesen posztolt jachtélményeiről közösségi oldalain, gyakran osztott meg fotókat ibizai partikról, ahol a luxusjachtok fedélzetén, jakuzzikban folyt a mulatság,  majd a Cannes-i filmfesztivál idején is felkerültek az Insta-sztoriba olyan féktelennek tűnő poharazgatások, amik helyszínéül milliós értékű hajók szolgáltak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Summer is coming

Dan Bilzerian (@danbilzerian) által megosztott bejegyzés,

A luxushajón elkövetett hedonizmus koronázatlan királya egyértelműen Dan Bilzerian, aki pókeren harácsolt vagyonát szívesen szórja drága eszközökre, kábítószerre és töménytelen mennyiségű prostituáltra. Ilyetén élményeiből követőit sem szokta kihagyni, így egy-egy vízi dorbézolásról komoly kis archívumot dobott fel az internetre. Mr. Bilzerian partijait egyébként némi nehéz fegyverzettel szokta súlyosbítani, egyes legendák szerint simán előfordult, hogy meztelen szilikoncsodák kokainmámorban úszva  kisebb légvédelmi ágyúval lőttek célba tengeri cápákra.