A héten volt a premierje egy Last Christmas című filmnek, aminek a főszereplője a Trónok harcával szupersztárrá vált Emilia Clarke. Na ebben a cikkben nem róla lesz szó, hanem az új filmben az ő édesanyját játszó Emma Thompsonról, aki egyben a Last Christmas forgatókönyvének egyik szerzője is. Íme a trailer.

Emma Thompson annyira komolyan veszi ugyanis a szórakoztatást, hogy a vörösszőnyeges megjelenéseit is mindig próbálja a lehető legemlékezetesebbé tenni. És hát azóta elég sokan odafigyelnek az öltözködésére, amióta tornacipőben vette át Vilmos hercegtől a Buckingham-palotában a lovagi kitüntetést. Nézzük akkor pontosan ettől az időponttól kezdve, hogy a 60 éves színésznő hol miket alakított a vörösszőnyegen!

A Buckingham-palotában

Ez már majdnem egy éve volt, 2017. november 8-án: Emma Thompson megkapta a Dame címet, ami kb. a lovaggá ütés női megfelelője. A ceremónián a színésznő gyakorlatilag férfinak öltözve vett részt, és amin néhányan eléggé meglepődtek: a nadrágszára alól szép, fehér tornacipő kandikált ki. Thompson személyesen Vilmos hercegtől kapta meg a kitüntetést, a herceg persze nem reagált a nem túl előkelő lábbeliválasztásra.

A West Enden

Ez a második alkalom már idén márciusban volt – Emma Thompson ellátogatott a West Endre, és a színfalak mögött találkozott a Tina Turner életéről szóló musical szereplőivel. A színésznő itt is lazábban volt öltözve, mint ahogy az alkalom diktálná. Persze ez nem egy annyira puccos esemény, mint egy lovaggá ütési ceremónia a királyi palotában, viszont Thompson itt konkrétan kerti munkához van öltözve egy fekete kertésznadrággal. Jó, mondjuk legalább nem gumicsizma van rajta, hanem egy félcipő, megintcsak a férfias öltözködés jegyében, és itt készült már olyan fotó a kétszeres Oscar-díjas színésznőről, amely jól példázza, mennyire szeret ő ökörködni, amikor fényképezik. Emma Thompson nemcsak az öltözködésben laza.

A Say My Name gálavetítésén

Nézzünk most pár filmbemutatót! Az első április 23-án volt Londonban, a Say My Name című brit vígjáték ünnepélyes vetítése volt ez. Thompson nem szerepel a filmben, de azért tiszteletét tette, a lányával együtt, akit a fotóra kattintva a képösszeállításban szintén meg lehet nézni. Thompson egy fekete-fehér összeállítást viselt ezen az alkalmon, és a poén az a dologban, hogy pöttyösre kockásat vett. Megjegyezzük például itt, hogy a színésznő szemlátomást nem rajong az erős sminkekért és a túlságosan megcsinált-belőtt frizurákért.

A Late Night gálavetítésén

Na ez viszont már a saját filmje, a Late Night című alkotásban egy talkshow műsorvezetőjét alakítja. Egy vígjátékról van szó, és ezen a május 20-i rendezvényen már tényleg Thompson volt a fő sztár, szóval miért ne hívná fel magára a figyelmet egy vörös szettel és roppant látványos pózokkal? Viszont mintha újra a Buckingham-palotában lennénk: Emma Thompson ide is tornacipőben ment el.

Rádióműsorban

Az ötödik és a hatodik szettet most kedden viselte Emma Thompson, ekkor volt a fent említett Last Christmas premierje New Yorkban. De ez még nem maga a bemutató, hanem csak egy rádiószereplés, és a hallgatóknak nyilván tökmindegy, hogy mit visel, akit éppen hallgatnak, de Emma Thompson azért biztosan tudta, hogy fotózni is fogják. Stella McCartney-tól választott egy pulóvert erre az alkalomra, ahol persze megint viccesen pózolt. Stella McCartney természetesen Paul McCartney lánya, és a tervezőnő a Beatles egy másik tagját tette erre a pulcsira, a rajz John Lennont ábrázolja.

A Last Christmas permierjén

Ön szerint hol volt a legjobban felöltözve Emma Thompson?

Amennyire a trélerből meg lehet állapítani, ez a Last Christmas nem kötődik különösebben szorosan az azonos című Wham!-számhoz, bár a dal persze szerepel a beharangozóban aláfestésként. Tetszik vagy nem, de kezd beindulni a karácsonyi szezon, és a fene tudja, Thompson talán a karácsonyra tekintettel választotta a zöldet erre az eseményre. Bár valószínűleg nem, mert ez nem igazán karácsonyi zöld, sokkal inkább katonazöld, és a hadsereg juthat az ember eszébe a kezeslábas fazonjáról is. Sokkal inkább karácsonyi hangulatú viszont az ezüstcipő, amit Thompson ezen az estén viselt – ha megnézte a képeket a fotóösszeállításban, kérjük, szavazzon! Ön szerint melyik öltözék a legjobb a hat közül?