A Velvet is beszámolt arról, hogy 3 év után véget ért Dobó Kata és Zsidró Tamás kapcsolata. Bár egyiken sem kommentálták a dolgot, ismerőseik elmondása alapján már nyáron szakítottak, és ugyan többször is próbálták helyrehozni a dolgokat, végül külön folytatták. A színésznő barátai szerint nem is olyan meglepő az ok, amiért Dobó Kata nem találja a boldogságot.

Annyi mindenen vagyok túl a magánéletemben, hogy már pontosan tudom, mit akarok. Számomra nagyon fontosak a hagyományos férfi-nő szerepek. Nem akarok ötcsillagos szállodákban lakni, de érezzem magam minden szempontból biztonságban egy férfi mellett. Nem kell, hogy gazdag legyen, mi több, kifejezetten nem szeretem a vagyonukkal kérkedő férfiakat. Ugyanakkor ne legyenek napi gondjaink. És a legfontosabb, ha odabújok egy férfihoz, tökéletes biztonságban kell éreznem magam, hogy maximálisan nő lehessek mellette

– mondta korábban Blikknek korábban Dobó Kata.

A színésznő ismerősei most arról meséltek a lapnak, hogy szerintük a színésznő azért nem találja a boldogságot, mert Andy Vajna korábban túl magasra tette a mércét. A producerhez fűződő egykori szerelem 13 év után is olyan mélyen él még benne, hogy azt az érzést, azt a biztonságot keresi minden kapcsolatában – írja a Story magazin, majd arra is kitértek cikkben, hogy a színésznő alapvetően az idősebb férfiakhoz vonzódott, és olyan társra vágyott, aki messzemenőkig szereti és védelmezi őt. 

A cikk roppant alaposan körbejárta Dobó magánéletét, így természetesen arra is kitértek, hogy miért szakított Zsidró Tamással:

 sokak szerint az volt az alapvető ok, hogy túlságosan különböztek. Míg a sztárfodrász a hetilap szerint, harsány és hirtelen ember, addig  a színésznő  önmarcangoló és megfontolt típus. 

A barátok és ismerősök konklúziója, hogy sokat tanult Dobó az elmúlt időszakból és egyelőre inkább a munkára, mintsem egy újabb kapcsolatra szeretne koncentrálni.