Kanye West részéről már nem igazán van min meglepődni, a rapper ugyanis időről időre előrukkol különös és megmagyarázhatatlan dolgokkal. Szeretett volna már hajléktalanokon segíteni, de  a házakhoz szükséges építési engedélyre már csak akkor gondolt, amikor a helyiek perrel fenyegették az építkezés miatt .  Halloweenkor  dínónak és ízeltlábúnak öltözött , a múltkor pedig bejelentette, hogy szólítsa csak mindenki  Keresztény Milliárdos Zseni Kanye Westnek . A rapper  a paparazzókat sem szereti , de ezt azért nem rójuk fel neki.

West legújabb ötlete egy operett volt, amit már meg is rendezett Vanessa Beecroft közbenjárásával, aki korábban is dolgozott már együtt a rapperrel. A darab az egykori babiloni királyáról, Nabukodonozorról fog szólni, és a Hollywood Bowl 18 ezer férőhelyes amfiteátrumában lehet majd megtekinteni vasárnap - írja a Huffpost.

Hogy miért éppen a babiloni királyt választotta főszereplőnek a rapper? A válasz egyszerű: szerinte rengeteg hasonlóság van közöttük.

A korábban bipoláris zavarral küzdő West a következőt mondta egy interjúban:

Nabukodonozor volt Babilon királya. Mikor a hatalmas királyságra nézett, azt mondta: ez az én művem. Erre isten visszakérdezett, hogy valóban az lenne? Hasonlóan hangzik, igaz? Én is egy hegy tetején állok, és Yeezusról (Jézusról) beszélek. Azt mondom: ez az én művem, egy isten vagyok

– hangzott a különös magyarázat.