A hétvégén megrendezett Miss Balaton Szépségversenyen találkoztunk Iszak Eszterrel, aki a nyáron versenyző lányokat előzsűrizte. A modellt a szépségversenyről és az ő pályájának kezdeti nehézségeiről kérdeztük.

A Miss Balaton győztese Balogh Eleni lett. Szerinted minek köszönhette, hogy ő nyert?

Nehéz megmondani, nekem azért is, mert nagyon közel kerültek hozzám a lányok egy idő után, nem biztos, hogy objektívan meg tudnám állapítani, miért ítélték őt a legszebbnek. Hál isten, én nem is voltam a fő- , csak az előzsűrinek a tagja. Eleni nagy előnye a külső és belső természetessége, nem az a lány, aki tipikusan megfelelne a mai szépségideálnak, nem az a feltöltött hajú, póthajas típus. Egy igazi cuki, őszinte lány.

Ha valakin már átesett valamilyen szépészeti beavatkozáson, például feltöltette az ajkait vagy a mellplasztikája volt, hátránnyal indul?

Nem feltétlenül. Nyilván, ha túllép egy határt akkor igen, én törekedtem arra, hogy egy olyan lány nyerje meg a versenyt, aki a természetességet képviseli. Ha valakinek ki van tetoválva a szemöldöke, vagy fel van töltve az ajka, de ízlésesen, még nem kizáró ok. Ezt csak azért hangsúlyozom, mert láthatjuk, hogy a Kardashian család óta megváltoztak a szépségtrendek.

Hiába szép valaki, attól még nagyon nehéz kitűnni a többi szép lány közül...

Igen, kell valami plusz. Közhelyes, de tényleg szükség van a belső kisugárzásra, ami hozzáad valamit a szépséghez. Ez tényleg így van, nehezen tudjuk elmagyarázni, melyik lány miért fog meg.

Eleni még csak most tart a karrierje elején, mit tanácsolsz neki?

Mindenképpen óvatosságra inteném, akár interjúról, akár képes megjelenésről van szó. Legyen olyan, amilyen, nem véletlenül nyert ő. Olyan személyisége van, ami kiemeli a többi közül.

Neked mi okozott nehézséget a pályád elején?

Elég zárkózott lány voltam, nem tudtak hova tenni az emberek, amiért introvertált voltam, mégis a tévénél akartam dolgozni. Az volt számomra a legnehezebb, hogy merjek beszélni, önmagam lenni.

Gondolom, az évek és a tapasztalat segített abban, hogy megküzdj ezzel.

Leginkább az évek. Ha nem is ebben a szakmában dolgoznék, akkor is előrébb jutottam volna ebben a tekintetben. 20 évesen még sokkal kritikusabbak vagyunk magunkkal szemben, mint 30 évesen. Ilyenkor már sokkal jobban elfogadja magát az ember, persze, még most sem vagyok teljesen elégedett, mindig van hova fejlődni. De az tény, hogy 30 éves koromra önelfogadóbb lettem, már bátran ki merek állni az emberek elé.

A nagyobb karácsonyi vásárok már megnyíltak Budapesten, te mennyire készülődsz a karácsonyra?

Nem nagyon vagyok az a karácsonyi típus, pont az ellenpólusa vagyok Dukai Reginának, aki már augusztusban azon gondolkodik, milyen színű díszeket vegyen a karácsonyfájára. Én utolsó pillanatban veszem meg a fát is, az ajándékokat is. Majd ha lesznek gyerekeim, jobban odafigyelek erre, meghitt környezetet szeretnék nekik kialakítani, most jól megvagyok ezekkel az úgymond félig meghitt karácsonyokkal is. (nevet – a szerk.)