Szívinfarktus okozta Benkő Dániel halálát

2019.12.17. 08:25 Módosítva: 2019.12.17. 08:32

Benkő Dániel vasárnap este, tragikus hirtelenséggel hunyt el 72 évesen. A lantművész lánya a Borsnak mondta el, hogy édesapja mellkasi nyomásra panaszkodott, majd pár órával később összeesett és meghalt. A szomszédok és barátok arról meséltek, hogy a lantművész nem volt jól, kórházban is kezelték, illetve elhanyagolva érezte magát, ezért enyhe depresszióval küzdött. 

Édesapám teljesen jól volt, a halála derült égből villámcsapásként ért. Szívinfarktust kapott, és már nem tudtak rajta segíteni. Hatalmas csapás ez nekünk, a szeretteinek, és a fájdalmat szeretnénk csak magunk megélni. Szeretném, ha a média, a rajongók is tiszteletben tartanák a gyászunkat, édesapám emlékét, és csak a szépre, jóra emlékeznénk, amit a művei és sziporkázó személyisége által adott az embereknek.

 – mondta el a Borsnak a művész kisebbik lánya, Dalma.

A Blikk Benkő egyik jó barátjával beszélt, aki a művésszel volt a tragikus estén. Elmondása szerint este, nem sokkal az után, hogy elment aludni, Dániel rosszul lett, kijött a szobájából, majd összeesett. Rögtön hívták a mentőket, akik próbálták újraéleszteni, de segíteni már nem tudtak.

Ripost cikke szerint Benkő depresszióval küzdött, mivel úgy érezte, jó ideje senki sem foglalkozik vele. Elszigetelten élt, a telefonját is csak ritkán vette fel. valamint azt is elmondták, hogy egy ideje gyengélkedett és kórházban is kezelték.

A Bors cikkében azt is kifejtette, hogy egyik munkatársunk né­hány hete hosszan beszélt Benkővel te­lefonon, aki jókedvűnek tűnt. 

Minden a legnagyobb rendben van, és minden úgy van, ahogy eddig volt

 – mondta akkor a lapnak a lantművész.