Az újév előhozta a modell filozofikusabb énjét, az Instagramján osztott meg egy képet magáról, melyen még csak 14 éves volt. A megosztott képhez pedig azt írta, kicsit szomorú, hogy egyáltalán létezik ez a kép, mert gyerek volt még, mikor készült. 

Ratajkowski amellett, hogy számtalanszor helyezi a hangsúlyt a meztelenkedése, gyakran felszólal a modellek és a nők jogaiért, illetve igyekszik követőit tudatossá tenni a nemiséggel kapcsolatban. Legújabb posztjában azt fejtegette; szerencsés, hiszen rájött, hogy sokkal több, mint egy árucikk, és sokkal fontosabb dolgok is vannak benne, mint a szexiség.

Ha tizennégy éves lány vagy, ne aggódj a dolgok miatt, olvass sok könyvet, és tudd, hogy amit az Instagramon látsz, csak egy elhanyagolhatóan kis része egy valódi, összetett embernek

-írta lelkesen fiatal követőinek. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I used to like showing people this photo of me at 14 to prove that my body is natural. Now I’m a little sad it exists at all. I was just a kid in this picture and I wish the world had encouraged my 14-year-old self to be more than just my body. All of that said, I do still feel like I’ve been empowered through my body and my sexuality via modeling and platforms like Instagram. Luckily I have discovered the parts of me that are so much more important than “sexiness”, but if you’re a 14-year-old girl reading this, don’t worry about any of that for now. Read lots of books and know that what you see on Instagram is just a very small fraction of complete and beautifully complex human beings.

Emily Ratajkowski (@emrata) által megosztott bejegyzés,