Csütörtök délután temették el Budakalászon Gesztesi Károlyt, aki január 4-én hunyt el. A szertartás zárt körű volt, a Blikk azonban közöl részleteket a temetésről, amelyen természetesen férjével és gyermekeivel részt vett az 56 évesen elhunyt színész egykori felesége, Liptai Claudia is, aki a szemtanúk leírása szerint zokogott. A temetésen Hajdú Péter is jelen volt, valamint a Hit Gyülekezetének vezetője, Németh Sándor, illetve a gyülekezet lelkésze, Pajor Tamás, valamint L.L. Junior. Utóbbival Hajdú Péter interjút is készített Gesztesi Károlya halála kapcsán, ez az indirekt.hu című website-on tekinthető meg.

Gesztesi Károly fejfáján „Viszontlátásra az Úr napján” felirat áll, a síremléket a színész által gyakran viselt napszemüveg díszíti, illetve egy plüssfigura a Verdák című rajzfilmből – a karakter magyar hangja Gesztesi Károly volt.

A temetésen szintén részt vett is Galambos Lajos, aki szintén beszélt a Blikknek a szertartásról, amin zenélt az elhunyt tiszteletére. Nyilatkozatából a következőket emeljük ki:

Behunyt szemmel fújtam Karcsinak a Takarodót, és ki se tudtam nyitni, mert azt éreztem, fogja a kezem. Együtt tartottuk a trombitát.

Egy másik cikkből, de szintén a Blikkből lehet tudni, hogy Gesztesi Károly családja rövid közleményt adott ki a temetés után, a következő szöveggel:

Végső nyugalomra helyezték Gesztesi Károlyt 2020. január 9-én, csütörtökön délután 14 órakor, Budakalászon, a Csalogány utcai temetőben. A szertartás szűk körben zajlott, a családtagok mellett a legközelebbi barátok, művésztársak voltak csak jelen.

A temetésen búcsúbeszédet mondott Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, valamint Pajor Tamás lelkész, előadóművész.

A jelenlévők egy-egy szál fehér virágot helyeztek el a koporsón. A színművész fejfáján az alábbi mondat olvasható: „Viszontlátásra az Úr napján!”

Gesztesi Károly január 4-én, 56 évesen hunyt el tragikus körülmények között. A fővárosban autózott, amikor hirtelen rosszul lett. Életéért 50 percen keresztül küzdöttek sikertelenül, halálát szívroham okozta.

Gesztesi család

Mivel a temetés zárt körű volt, a megemlékezni várókat a Bors információi szerint a Vígszínház Pannónia utca felőli homlokzatához várják. Bent a Vígszínházban is lesz hétfőn egy zárt körű megemlékezés, amin Gesztesi Károly kollégái, pályatársai vesznek majd részt. A színész 1994-től 1998-ig volt a Vígszínház társulatának tagja.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gesztesi Károly szűk körben tartott temetésén ott volt Galambos Lajos és L.L. Junior is

Galambos Lajos a Takarodót fújta el elhunyt barátja tiszteletére a szertartáson, ahol jelen volt családjával Liptai Claudia, valamint a Hit Gyülekezetének több híres tagja is.

17 · Jan 10, 2020 09:18am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments