Eléggé vegyes fogadtatásra lelt, hogy Harry herceg és Meghan Markle kvázi nyugdíjazták magukat, és visszavonulnak. Ennek kapcsán össze szedtük II. Erzsébet családjának legnagyobb felháborodást keltő cselekedeteit. 

1. VIII. Edward lemondása a trónról

VIII. Edward 1936-ban foglalta el a trónt, hogy aztán egy évvel később tovább is passzolhassa öccsének, VI. Györgynek (ő  A király beszédéből ismert dadogós király). Edward azért szánta rá magát erre a döntésre, hogy elvehesse szerelmét, az amerikai Wallis Simpsont, akivel az volt a baj, hogy elvált volt, amit az anglikán egyház (aminek a feje ugye az angol uralkodó), nem tolerál annyira. (Egészen 2002-ig élt a tilalom, hogy egy elvált személlyel nem lehetett házasságot kötni.) A népszerűségét vesztett királyról azt is pletykálták akkoriban, hogy barátságos viszony fűzte Adolf Hitlerhez. 

2. Harry herceg drog- és alkoholproblémái

Károly herceg kisebbik fia tinédzserkorában botrányainak köszönhetően annyit szerepelt az angol bulvármagazinok címlapján, hogy már olyan érzésünk lehetett, kibérelte a felületet. Harry még csak 16 éves volt, amikor már fogyasztott marihuánát, és azt italt sem vetette meg. Miután apja erre rájött, beutalta egy rehabilitációs központba. 

3. Harry, a náci

Maradjunk még egy picit Harry hercegnél, ahogy fentebb is írtuk, volt vele probléma bőven. Például egyszer nácinak öltözött be, horogkeresztes inget viselt, ami óriási felháborodást keltett, mivel természetesen le is fotózták benne az akkor még csak 20 éves herceget, akinek a kezében cigi és alkohol volt (csak hogy tovább fokozza a polgárpukkasztást).

4. Margit hercegnő házas férfiba szeretett bele

II. Erzsébet húga szeme is azon akadt meg, akin nem kellett volna. A királyi légierő egyik pilótája, Peter Townsend csapta neki a szelet, aki akkor még házas volt, és csak 1953-ban vált el feleségétől, ami után egyből meg is kérte Margit hercegnő kezét. Azonban nem happy end lett a vége: 2 évvel később felbontották az eljegyzést. Margit hercegnő pár évvel később mégis összeházasodott, egy fotóművész volt a szerencsés, akitől a '70-es években elvált. 

5. András herceg nőügyei

Az angol királynő másodszülött fia, András szintén különleges párt választott magának 1982-ben. A herceg az amerikai származású Kathleen „Koo” Starkkal kezdett randizni, aki több softpornóban is szerepelt, illetve meztelen fotózást is bevállalt, és a képek az angol lapokban is megjelentek. II. Erzsébet találkozott is a felnőttfilmes sztárral, igaz, elvileg nem tudott a nő előéletéről. András hercegnek volt egy talán még ennél is nagyobb botránya: a férfit 2014-ben egy nő szexuális bántalmazással vádolta meg. Virginia Roberts vallomása szerint a herceg és milliárdos barátja szexrabszolgának tartották. A királyi család minden vádat tagadott, egész ügyesen sikerült szőnyeg alá seperni az ügyet – egészen 2019-ig, amikor András herceg és a pedofília miatt börtönre ítélt Jeffrey Epstein kapcsolata újra a címlapokra került. András herceg egy katasztrofálisan sikerült BBC-interjú után visszavonult a nyilvánosságtól.

6. Diana hercegnő magát és magzatát veszélyeztette

Kevesen tudják, hogy Károly herceg először nem is Dianával, hanem testvérével kezdett el randizni. Lady Di házassága ettől teljesen függetlenül is boldogtalan volt. Saját maga vallotta be egy angol magazinnak, hogy amikor 4 hónapos terhes volt Vilmossal, szándékosan levetette magát a lépcsőről, hogy így hívja magára férje figyelmét. 

7. Camilla: szeretőből hercegné

Károly hercegnek ráadásul viszonya volt mostani feleségével, Camillával, amikor még Diana férje volt. A legszomorúbb az, hogy felesége is nagyon jól tudta, férje megcsalja. Érdekes, hogy Károly Diana halála után még több évet, egészen 2005-ig várt azzal, hogy eljegyezze szerelmét.