Éppen egy hete, hogy eltemették Gesztesi Károlyt, a gyász pedig még élénken él a színművész szeretteiben és barátaiban. Köztük Schobert Norbiban is, aki a külföldön tartózkodott a tragédia idején, így ismerősöktől értesült barátja haláláról. Az üzletember a napokban tért haza, és látogatta meg a sírt.

Schobert Norbi szerint a színművésznek nagy terve volt, ugyanis egy filmet álmodott meg, amelyben ő játszotta volna az idősebb, fia, Márkó pedig a fiatalabb Hunyadi Jánost. Ehhez pedig az üzletember segítségét kérte.

Év végén elkísértem Rékát a Maldív-szigetekre, az alakreformtáborába. Ott hallottam, hogy meghalt Gesztesi Karcsi. Leellenőriztem a neten a hírt, és nagyon rosszul éreztem magam. A kisfiam, Norbika és Lara zokogni kezdett, nagyon szerették Karcsit. Éjjel belenéztem a Shrekbe, s amint meghallottam Karcsi hangját, én is elsírtam magam. Hiszen barátok voltunk. Az elutazásom előtt azzal keresett, hogy segítsek, a fiával, Márkóval le akar fogyni. Nagy dobásra készült, a hős Hunyadi Jánost akarta megfilmesíteni. Márkó lett volna a fiatal Hunyadi, ő pedig az idősebb. Ez volt az ő legféltettebb, közös titkuk. (...) Megviselt Karcsi halála, tudom, nem az ő felelőssége, hiszen hosszú folyamat végén jutott ide. De amíg élek, bennem marad, hogy talán megmenthettem volna a barátomat

– mondta Schobert Norbi az indirekt.hu-nak.