A múlthéten bombaként robbant a hír, hogy Harry herceg és Meghan Markle visszalép az uralkodói tevékenységtől. II. Erzsébet végül rábólintott arra, hogy a pár Kanada és az Egyesült Királyság között ingázva kezdjen új életet, miközben kötelező udvari feladataikat ellátják. Ez a legnagyobb kanadai lap, a Globe and Mail szerint nem helyes.

A lap cikkében kifejti, hogy Kanada származás, nemzetiség, és a hit figyelembe vétele nélkül bárkit szívesen fogad, de egy herceg nem lelhet itt otthonra.

Hiszen ez az ország egy egyedülálló monarchia, ami nélkülözhetetlen alkotmányos rendszere révén egyszerűen nem engedheti meg, hogy egy herceg a lakosa legyen - aki nem mellesleg a hatodik helyen áll az örökösödési rendben. Ez tabukat döntöget

– írja a lap.

Ez a hercegi pár jövőjét illetően problémát jelenthet, hiszen abban egyeztek meg az udvarral, hogy ugyan visszafogottabban, tőlük függetlenedve szeretnének élni, de ettől eltekintve a királyi család tagjai maradnának. Ez pedig a jelek szerint Kanadában nem kívánatos, noha Justin Trudeau miniszterelnök még karácsony idején azt tweettelte, hogy mindig szívesen látják Harry hercegéket. A cikk írója szerint az angol királynőnek egyszerűen nemet kellett volna mondania Harry herceg és Meghan Markle függetlenedési tervére.

FRISSÍTÉS:

Időközben felröppent az a hír is, hogy Meghan Markle elbúcsúzhat brit állampolgárságától. A hercegné 2018 májusában, az esküvője után folyamodott brit állampolgárságért, azonban ahhoz, hogy ezt megkaphassa, három éven keresztül minden évben legalább 270 napot kellene Angliában töltenie. Ez pedig a jelenlegi tervvel nem igazán összeegyeztethető - írja a Daily Mail.