Árpa Attila elmondta, hogy egy arab szőnyegkereskedő miatt hagyta ott a Filmművészetit

2020.02.17. 15:18

Árpa Attila a Klubrádió Világtalálkozó című műsorának vendége volt, Grecsó Krisztiánnal egyetemben. A beszélgetés több síkon folyt, szóba kerültek a bulvárszereplések, az apaság, karrier, valamint a színházi munkák és költészet is. A beszélgetés első felében a riporter rákérdezett a filmrendezőnél, hogy megbánta-e azt, amikor fiatalon otthagyta a filmrendezői szakot, méghozzá azért, hogy az RTL Klubnak dolgozzon, olyan műsorokban, amikre Árpa már nem is szívesen emlékszik vissza. Egy anekdota elmondása után kijelentette, hogy tulajdonképpen jó üzletet kötött, ugyanis anno az RTL egy furcsa alkuból fakadóan támogatta első mozifilmjét. 

Mint kiderült, Árpa sokáig latolgatta, hogy merre folytassa életét,  a  Filmművészeti főiskolán olyan rendezőkkel tanult együtt, mint Pálfi György vagy Török Ferenc, de a kereskedelmi tévés munkáit is nagyon élvezte. 

Választania kellett, és akkor a tévé mellett döntött, méghozzá egy arab szőnyegkereskedőnek hála, akiről készülő vizsgafilmjéhez szeretett volna pár kockát rögzíteni.

Bementünk egy perzsaszőnyeg-boltba, ahol egy arab külsejű ember állt. Kérdezte, hogy honnét jöttünk. Mondtuk, hogy a filmművészeti főiskoláról, egy vizsgafilmet készítünk. Erre jött az az egy mondat, ami mindent megválaszolt számomra: én is oda jártam.  Nem mindenkinek ment úgy a szekér. (...) Valahol azzal is nyugtatom magam, hogy azért volt igazam, mert a legelső mozifilmemet az RTL finanszírozta, cserébe azért, hogy ne mondjak el mindent, amit ott láttam, persze megint csak sarkítok. Mondjuk azt, hogy kaptam egy végkielégítést, ami meglepően magas volt, cserébe megígértem, hogy nem sportautóra költöm, hanem a filmemre. 

– mesélte Kadarkai Endre műsorában. 

Íme a teljes beszélgetés Youtube-ra feltöltött változata:

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Árpa Attila elmondta, hogy egy arab szőnyegkereskedő miatt hagyta ott a Filmművészetit

Új interjújában azt is elmondta, hogy nem bánta meg a dolgot, mivel az RTL Klub a hallgatásáért cserébe fizette első mozifilmjét.

73 · Feb 17, 2020 03:18pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments