Ez a hétvége a farsang utolsó hétvégéje, ami már önmagában elég indok lenne, hogy a heti trendben jelmezekkel foglalkozzunk, de ezen kívül, amint arról bizonyára ön is hallott már, újabban mindkét nagy kereskedelmi tévécsatorna egy-egy jelmezes műsorral próbálja a képernyő elé ültetni a nézőket. Az RTL Klubon az Álarcos énekes című adás fut vasárnaponként, ami közben a TV2-n egy gyakorlatilag ugyanilyen műsor megy Nicsak, ki vagyok címmel. Mindkét show-ban a lényeg, hogy jelmezben és álarcban énekelnek hírességek, és csak az egyes adások végén derül ki, hogy melyik álruhában ki szerepelt. Hát nézzünk mindkét műsorból 3-3 jelmezt, döntsünk, melyik a legjobb!

Oroszlán

Kezdjük három példával az RTL-től! Az Álarcos énekes reklámjaiban már hetek óta elég prominens helyen szerepel ez az oroszlánjelmezes nemtudjukki, szóval ezt a figurát ön minden bizonnyal ismeri már akkor is, ha a műsort eddig még sose nézte meg. A jelmez egy furcsa elegye távol-keleti motívumoknak és a XVIII. század francia divatjának, az egészben az aranyszín dominál, és az oroszlán sörénye némileg a napkorongot is idézi. Na de vajon ki lehet az álarc mögött?!

Fagyi

Az Álarcos énekes permanens karneválján szerepel ez a kicsit riasztó fejű fagyi is, akivel kapcsolatban nehéz nem arra gondolni, hogy milyen szerencse, hogy eperfagyit választottak és nem csokit. (Bár lehet, hogy ez nem (csak) eper, (hanem) cseresznyefagyi (is) akar lenni? A fejdíszen cseresznye szintén látható.) A fagyifejhez egy tölcsér alakú ruha dukált volna igazából, például úgy, ahogy a Moschinónál voltak annak idején a virágcsokor-estélyik, de azért egyáltalán nem rossz megoldás ez a cukorkás ruha sem, igaz, inkább amerikaiakra jellemző, hogy M&M's-zel megszórva fogyasztják a fagyit, nálunk ez hála Istennek inkább csak tévéműsorokban szokás. Ez a fagyi mindenesetre a most vasárnap esti harmadik adásban a One Kiss című számot fogja énekelni. Lehet, hogy maga Dua Lipa van a jelmezben?

Polip

És harmadiknak nézzük ezt a bordó-sárga polipot, akiben az a pláne, hogy a feje eléggé a XX. század elejének búvárruháit idézi. Ez egy roppant szimpatikus ötlet, azzal viszont már kicsit nehezebb mit kezdeni, hogy ennek a polipnak vajon miért vannak tapadókorongok a testén mindenhol. Vagy ezek a sárga körök esetleg valami mást hivatottak szimbolizálni? Akárhogy is, a legnagyobb rejtély ezzel a jelmezzel kapcsolatban úgysem ez, hanem az, hogy vajon ki lehet benne!

Octopuszi

Octopuszi

Az emberben felmerülhet, hogy ha az octo latinosan c-vel octo k helyett, akkor a puszi vajon miért magyar sz-et tartalmaz, de erre a magyarázat valószínűleg az, hogy az angolul némileg frivol kicsengésű pussy szót feleltették meg a magyar puszinak. Az Octopussy egyébként egy James Bond-film volt 1983-ban, aminek a magyar címe nem Octopuszi, hanem Polipka volt, és nem egy fejlábú tengeri élőlény, hanem egy poliptetoválással rendelkező nő volt benne a Bond-lány.

És most nézzünk három jelmezt a TV2 konkurens műsorából is, amely ugyan egy héttel később indult be, ezért még csak a második adásánál tart, viszont tíz perccel korábban kezdődik (18:50-kor este 7 helyett). A Nicsak, ki vagyok? szintén tartalmaz egy polipszerűséget, de ezt nem polipnak hívják, hanem, és itt a műsor hivatalos honlapját idézem, Octopuszinak. Octopuszi rózsaszín és arany színekben játszik, ezen kívül négy lába nő ki a feje tetejéből és négy a derekából. Ha a jelmezbe bújt személy saját karjait és lábait is beleszámítjuk, ez már összesen 12 végtag. Hogy a dolog még rejtélyesebb legyen, Octopuszinak valamiért csak a cipőfelsőrészén van tapadókorongja, de természetesen a kérdés, amire a legtöbben várják a választ, az, hogy ki viselheti vajon ezt a jelmezt.

Bagoly

Az első adásból rögtön két személy is kiesett a Nicsak, ki vagyok?-ban, így már két jelmezről lehet tudni, hogy melyik hírességet rejtették. Ezek közül az első a fenti bagoly volt, aki csak válltól felfelé volt bagoly, egyébként egy bronzszínű, szőrös bundát viselt Szőke Zoltán, illetve egy Burberry-mintás nadrágot. Merthogy igen, ő volt az első kieső, az RTL-en a Barátok közt főgonoszaként megismert színész most a TV2-n bukkant fel, hát erre biztosan nem sokan számítottak.

Szőrmók

Ön szerint melyik jelmez volt a legjobb?

Bár azt szeretnénk, hogy most a szavazásban kizárólag a jelmezek minősége döntsön anélkül, hogy önt befolyásolná, hogy pár figuráról már lehet tudni, hogy kik személyesítették meg őket, vitathatatlan, hogy az első adásban a TV2 szállította a nagyobb meglepetéseket, mert nemcsak Szőke Zoltánról hullott le a maszk, hanem aztán az is kiderült, hogy Vajna Tímea volt ez a kék szőrmók. Ez a jelmez diszkréten a Szörny Rt. világát idézi, egy szeme van, egy szája (de az hastájékon), kezenként öt citromsárga karma és a feje tetején három tölcsér.

Én most már csak arra lennék kíváncsi, hogy ki lehet a műsort vezető személy, akinek a tillajelmeze annyira jól sikerült, hogy azt be se mertem tenni ebbe a szavazásba, mert nem lenne fair. Szóval döntsön ön a hat közül, várjuk a szavazát!

Ha többre kíváncsi, az Álarcos énekes hivatalos honlapja itt, Instagramja pedig itt található, a Nicsak, ki vagyok? hivatalos honlapjárt ellenben ide, Instagramjáért pedig ide kattintson!