A Barátok közt Berényi Miklósát súlyos fejfájások gyötrik. Noha a karaktert alakító Szőke Zoltán egészségével semmi probléma, a színész attól fél, hogy hiteles játékának köszönhetően a nézők beleszuggerálják, hogy tényleg beteg. 

Szőke Zoltán a Fókusz Pluszban mesélt Barátok köztös szerepe egészségügyi állapotáról, és arról, mennyire fél, hogy elkapja Berényi Miklós rejtélyes betegségét. A színésszel készített interjút a 24 szúrta ki elsőként.

Szőke Zoltán szerint a nézők egyenesen életveszélyes helyzetbe sodorhatják őt, ha kimondják otthon a tévékészülékük előtt, hogy Berényi Mikinek, vagy Szőke Zoltánnak ilyen meg olyan súlyos betegsége van, így ugyanis a tudatukkal valóban előidézhetik a betegséget.

Főleg, hogy egy átlagos adást 1,5 millióan nézik, és ennyien kántálhatják otthon, hogy milyen borzalmas állapotban van a színész, akinek a karaktere egyébként már többször is került életveszélyes helyzetben a sorozatban. 

Tudniillik, az emberek, akik nézik ezt a sorozatot hajlamosak elhinni, amit látnak. Ha elhiszik, hogy annak az embernek tüdőrákja van vagy egy vérrög az agyában, a tudatukkal és a hitükkel felerősítik a történetet. A sorozatot másfélmillió ember nézi esténkénk, tehát ez a kollektív tudat másfélmilliószorosára duzzad. Na, itt kezdődik a nem mindegy játék, a veszélyes játék

- nyilatkozta Szőke Zoltán.