GettyImages-618294018

Harry herceg arra kérte a konferencia résztvevőit, hogy hívják csak simán Harrynek

2020.02.26. 15:14

Év eleje óta tart a háborgás amiatt, hogy Harry herceg és Meghan Markle bejelentette, visszalépnek uralkodói tevékenységüktől. Ez elég hamar meg is valósult, és a pár Kanadába tette át a székhelyét, noha arról megállapodtak a királynővel, hogy kötelezettségeiknek eleget tesznek. Azonban II. Erzsébet nemrég kijelentette, hogy nem használhatják tovább a rangjukat.

Harry hercegnek a napokban Edinburgh-ben volt jelenése Skóciában, ahol jelezte is, hogy nem kíván ellenállni nagyanyja kívánságának. A delegációk a Travalyst-projekt kapcsán gyűltek össze a Konferenciaközpontban, ahol is a fenntartható turizmusról értekeztek a résztvevők. Az eseményt Ayesha Hazarika, skót mediátor konferálta fel, beszédében pedig elmondta, hogy Harry herceg arra kérte a jelenlévőket, szólítsák simán Harrynek – írja a Just Jared.

II. Erzsébet unokája tehát nem áll ellen a nagymama utasításának, ellentétben Meghan Markle-lel, aki nem szívesen tenne le a királyi név használatáról, tekintve, hogy férjével közös márkájuk is a Sussex Royal nevet viseli.