Elisabeth Moss egy 37 éves, amerikai színésznő, akit a legtöbben a Mad Men – Reklámőrültek, illetve A szolgálólány meséje című sorozatok főszereplőjeként ismernek. Nos, a tavalyi évben elkezdték egyre több helyen híresztelni, hogy Mosst eljegyezte Tom Cruise, és hogy hamarosan jön az esküvő. A színésznőt most a Watch What Happens Live című műsor után kérdezték erről a pletykáról, és Moss megerősítette, hogy természetesen semmi sem igaz az egészből.

Igazából nem értettem az egészet, főleg azt, hogy ismerősök rámírtak, hogy „nem is tudtam, miért nem mondtad el?”. És persze a barátaim se értették, de főleg csak humorizáltak az egésszel, mert természetesen tudták, hogy nem igaz. És aztán láttam [a hírt] egy pletykalap borítóján, és azt gondoltam, „soha nem is hordtam így a hajam”. Szerintük az egy közös kép volt a kettőnkről, de nem is volt olyan frizurám soha.

Moss és Cruise kapcsolatának egyik állítólagos bizonyítéka egy közös fotó kellett volna, hogy legyen, a képen azonban csak egy szőke nő haja látszódott, az arca nem – természetesen nem Moss volt az. Végignéztem egyébként a Northfoto és a Getty elég nagy archívumait, és egyik sem tartalmaz közös képet Elisabeth Mossról és Tom Cruise-ról egyáltalán, semmilyen kapacitásban, szerelmespárként meg végképp nem.

A pletyka alapja az lehetett, hogy mindkét színész szcientológus, és Cruise-t időről időre próbálják összeboronálni a botrányairól híres szervezethez tartozó szingli és híres nőkkel. Íme a videó, ahol Moss erről beszél, a fenti borítókép pedig február 27-én, a BuzzFeed egy eseményén készült a színésznőről.