Nem csillapodnak a kedélyek a Johnny Depp kontra Amber Heard-ügyben. A jelenleg is bíróságon tárgyalt esetet ugyan nem befolyásolja, de a színésznő volt asszisztense egy olyan nyilatkozatot adott ki a napokban, amelyben arról beszél, hogy Heard terrorban tartotta őt, amíg neki dolgozott.

A The Blast információ szerint egy Kate James nevű nő 2012 és 2015 között volt Amber Heard asszisztense, elmondása szerint pedig inkább a színésznő volt erőszakos, mint Johnny Depp. Emellett Heard néhol pszichotikus viselkedéséről is beszámolt.

James elmondta, hogy amikor Amber Heard először randevúzni kezdett a színésszel, nem avatta be az illető kilétébe. Annyit mondott neki mindössze, hogy egy öreg fószerral randizik, időnként kifejezetten lekezelően beszélt Deppről. Miután tisztázódott a randipartner neve, James is találkozott vele, és nagyon szerény, nyugodt emberként emlékezett rá.

Amikor először jártam Johnny otthonában, el sem akartam hinni, a lakás mennyire hasonló ahhoz, mint amin Amber dolgozott akkoriban. Szinte teljesen ugyanolyan volt. Minden papírborítós könyvet kidobott, és első kiadásos, keményhátú gyűjteményre cserélte őket, amiket szerintem Johnny vett neki, elég drágán. Nagyon bizarrnak találtam ezt a viselkedést. Amikor először találkoztam Amberrel, konzervatívnak ítéltem az öltözködési stílusát. Aztán drasztikus változáson ment át, szinte egy éjszaka alatt bohém darabokra váltott. Több ezüstöt viselt, és kalapokból is beújított egy egész repertoárt, amivel szintén Johnny stílusát másolta

– olvasható a nyilatkozatban amellett az állítás mellett, hogy Heard rendszeresen bántalmazta verbálisan.

Egyik pillanatról a másikra képes volt ok nélkül dühöngeni, és ha próbáltam megmagyarázni a helyzetet, olyan volt, mintha nem is hallott volna, annyira dühös volt. (...) Bármi baj volt az életével, mindig én voltam érte a hibás. Emlékszem, 2012 telén lekésett egy repülőgép-csatlakozást. A nénikém épp látogatóban volt nálam akkor Ausztráliából. Amber órákon át üvöltözött velem, mert szerinte én intéztem úgy, hogy havazzon, és bojkottáljam a repülését

– írta.

Amber Heard szóvivője szerint Kate James nyilatkozata egy menesztett, rosszul dolgozó alkalmazott szánalmas bosszú-hadjáratának része, véleménye szerint ezek a téveszmék alaptalanok, és semmi bizonyíték nincs rájuk.