Igen, jól olvassa, a színész a The Sunday Timesnak nyilatkozott arról, hogy mielőtt összejött volna menyasszonyával, Katy Perryvel (aki ne feledje, már terhes), fél éven át megvonta magától a szexet. Hogy mindezt miért? Mert ezt tanácsolta neki egy barátja. 

Ha egy komoly párkapcsolatra vágysz, tarts cölibátust néhány hónapig, aztán majd ráébredsz dolgokra

- hangzott a tanács, amit Bloom meg is fogadott. 

A színész először csak 3 hónapig élt szexmentesen, de aztán rájött, mennyire élvezi, ahogy a nőkhöz fűződő kapcsolata némileg átalakult, ráadásul saját feminin oldalára is rácsodálkozhatott. Így lett a 3 hónapból végül kétszer annyi idő. Elmondása szerint nemhogy nem szexelt, de még pornót sem nézett. 

Teljesen elképesztő volt. Nem mondom, hogy egészséges. Azt sem, hogy másnak ezt tanácsolnám. Mozgásban kell tartani a dolgokat, ott lent. 

Egyébként sincs túl jó véleménnyel a pornóról, szerinte a korhatáros filmek rossz hatással vannak a párkapcsolatra. 

Tanulmányok bizonyítják, hogy szinte nem találtak olyan gyereket, aki ne nézne pornót. Mikor több szexelő embert több alkalommal is megnézel egy este, hogyan tudna ez az élmény versenyezni azzal, amit a valódi életben a partnereddel csinálsz? Nagyon romboló hatású. 

Aztán eljött a 2016-os Golden Globe, ahol Bloom találkozott Katy Perryvel, aki gondoskodott róla, hogy megmozgassa a férfi alsó részét.