Nagyjából egy hónapja olvashatta nálunk, hogy a Mercy című szám énekesnőjét bedorogzták, és kvázi szexrabszolgaként tartották fogva. Duffy szerencsére kiszabadult, de hosszú időre eltűnt a nyilvánosság elől, hiszen nem meglepő módon megtörték a vele történt szörnyűségek. Az énekesnő egy hosszú Instagram posztban sokkolta az igazsággal követőit, ám azóta ezt a bejegyzést már törölte - ahogy minden mást is.

Duffy tervei szerint interjút szeretne adni az üggyel kapcsolatban, ez azonban sokkal nehezebb számára, mint az gondolta volna. A napokban a British radio DJ és a BBC Radio 2 részére hagyott egy üzenetet az Instagramon, amely tartalmazott egy új dalt, amelyet az énekesnő szerzett. Erről a kiadója sem tudott, Duffy szerint viszont nem lesz ebből baj, talán ki sem akarja adni az új számot, csupán azért írta, hogy felvidítsa kicsit a jelenleg önkéntes karanténban ülő embereket.

Szerettem volna ezt a dalt elküldeni nektek a rádióba, hogy játsszátok le, ha szeretnétek. Talán olvastátok a bejegyzésemet, amit néhány hete írtam. Már jobban vagyok. Próbáltam interjút adni, de nehezebb, mint hittem. Hamarosan majd még írok erről. A Universal Music sem tud arról, hogy ezt csinálom. Nem lesznek dühösek, mind kedves emberek. Szóval itt ez a szám.. itt van valami gyönyörű (a dal címe angolul Something Beautiful). Nektek szántam, és azoknak az embereknek, akik nehéz napokat élnek meg most. Talán felvidítja őket. Nem tervezem kiadni, csak gondoltam, talán örülni fognak neki az emberek, akik bezárva ülnek otthon

– írta az énekesnő.