Az egykori hercegi pár jelenleg (a brit királyi család más tagjai mellett) azon dolgozik, hogy minél többet segítsenek azoknak, akik a koronavírus-járvány ellen küzdenek. Ettől függetlenül hosszú távú tervük, hogy miután II. Erzsébet nem hagyta jóvá a Sussex Royal név új vállalkozásaikhoz való felhasználását, új néven fognak alapítványt kívánnak létrehozni, és ezen már dolgoznak is - írja a Telegraph. Most ennek derült ki a neve.

A pár nyilatkozatából egyértelműen kiderül, hogy tudják, most a világ figyelme másra terelődött, és ez jól van így, de mivel a Telegraph megírta, hogy már javában folyik a papírmunka, úgy döntöttek, elébe mennek a dolognak, és inkább elmondják maguktól, amit tudni lehet.

Arra jutottunk, hogy a jótékonysági szervezetet, amelyet egy napon szeretnénk létrehozni, a fiunk neve inspirálja majd. Olyat szeretnénk, aminek jelentése van, és valóban számít. Az arkhé görög szó az erő és a tett kombinációja. [...] Az Archewell egy olyan név, amely magában foglalja az erőt és tettet jelentő szót, és egy másikat [well, vagyis forrás - a szerk.], amely egy olyan mély erőforrásra hívja fel a figyelmet, amire mindannyiunknak támaszkodnia kell. Már alig várjuk, hogy útjára engedhessük az Archewellt, amikor eljön az ideje

– szól a pár közleménye.

Kíváncsian várjuk, mikor teszik majd meg a nagy bejelentést, hogy készen áll az új szervezet. Még az is lehet, hogy Meghan Markle újraindult Instagram-oldalán közlik majd követőikkel a hírt.